Van MBO naar HBO #3 vallen en opstaan | Personal

En woeshhhhh. Toen waren er ineens weer 4 weken voorbij. Wat zijn ze snel gegaan zeg! Vaak gaat de tijd snel wanneer je het naar je zin hebt, zeggen ze, alleen was het dit keer een ander geval bij mij. In deze derde update van mijn overstap van MBO naar HBO ga ik jullie vertellen waar ik de afgelopen 4 weken zoal tegenaan botste en de hoogtepunten.


ZIEK EN PRIVÉ OMSTANDIGHEDEN
De eerste week van het tweede blok ging goed en ik was meteen bij met alle opdrachten. Maar toen werd ik in de tweede week van het blok erg ziek. Ik was te beroerd om naar college te gaan of om überhaupt wat aan school te doen, wat er dus voor zorgde dat ik veel colleges heb gemist en achterliep op de opdrachten. Toen ik mij eenmaal weer beter voelde en mezelf weer had opgeraapt, stond er een andere verrassing op mij te wachten. Een baksteen met een dreigbrief. Dit zorgde voor een bezoekje aan het politiebureau, waardoor ik weer een aantal colleges miste. Daarna had ik ook niet zoveel motivatie meer. Eigenlijk vooral omdat alle opdrachten zo vaag waren. Ik vond het lastig om de opdrachten bij te houden.

TERUGGEKREGEN CIJFERS
Wel heb ik eindelijk wat cijfers teruggekregen. 4 cijfers, waarvan 2 onvoldoende. Ik had de taaltoets niet gehaald (ja, wie verzint het ook om een taaltoets te geven in de projectweek om 8 uur 's avonds?) en het project hebben we niet gehaald. Hier baal ik enorm van, want we hebben alleen een onvoldoende omdat we de taalnorm niet hebben gehaald. Gelukkig zal onze SLB'er ons een handje helpen door aan te geven waar het zoal mis is gegaan en hoeven we alleen het een en ander aan te passen.

UIT MIJN COMFORTZONE STAPPEN
De afgelopen 4 weken gingen met ups en downs. Zodra ik een goed cijfer terugkreeg, stond er wel een onvoldoende op mij te wachten. Dit zorgde ervoor dat ik een beetje depressief werd hoor. Alsof ik werd gestraft voor mijn geluk of harde werk. Maar in deze 4 weken heb ik ook iets tofs mogen doen waarbij ik flink uit mijn comfortzone moest stappen. Bijna wilde ik het afzeggen, but I did it! Binnenkort krijgen jullie hier meer over te lezen/zien :)

EN NU?
Alle opdrachten zijn na een hoop gestress ingeleverd en de tweede sprint van dit blok is begonnen. Inmiddels ben ik alweer wat meer uitgerust. De kerstvakantie staat ook bijna voor de deur, dus dan heb ik heerlijk de tijd om goed te ontspannen. Maar er moet natuurlijk ook geleerd worden voor mijn hertentamen. Ik zeg, tot over 4 weken!

Liefs,
Chelsey

3 opmerkingen

  1. Hmm balen dat het met ups en downs ging afgelopen weken. Ik zit in mijn examenweek en ik had precies hetzelfde met cijfers.. het is balen maar joh ik ga voor een herkansing!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat vervelend dat je zoveel down momentjes hebt gehad. Ik hoop dat het snel beter gaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat je al zegt, met vallen en opstaan. Verslagen zijn minder erg om te herkansen omdat je ze alleen maar aan hoeft te passen en daar aanwijzingen voor krijgt :) schijnt dat het eerste jaar het zwaarst is. En je hebt ook niet veel geluk gehad met ziek zijn en die baksteen, jeetje. Maar komt goed! Geniet van de feestdagen! Sorry dat ik zo weinig kom commenten de laatste tijd, ik ga weer m'n best doen om alles meer bij te houden :D

    BeantwoordenVerwijderen