Van MBO naar HBO #2 Project voor Glamour | Personal

Het eerste blok is achter de rug en ik heb wederom ook mijn eerste projectweek gehad. Dat betekent dat het nu tijd is voor de tweede update van mijn MBO naar HBO overstap! Ben je benieuwd naar hoe ik de afgelopen 4 weken heb ervaren? Lees dan vooral even verder!


NIEUWE VAKKEN, NIEUWE KANSEN
Inmiddels heb ik ook weer de cijfers terug van de twee vakken die ik de eerste 4 weken had (Media en Maatschappij: Landschap en Onderzoek). Voor mijn onderzoeksrapport had ik een 7,5 en voor mijn tentamen van M&M helaas een 5,0. Een herkansing in januari, dus. In eerste instantie was ik meteen neergeslagen. In mijn eerste update had ik het er al over dat het tentamen nogal kwakkelend ging, dus ik zag die onvoldoende eigenlijk wel aankomen. Ik baalde natuurlijk enorm, maar ging niet bij de pakken neerzitten. Er stonden 4 nieuwe weken op mij te wachten en daarmee ook 2 nieuwe vakken. Mediamarketing en Digitale Media. Nieuwe vakken, nieuwe kansen. En na die vier weken stond ook mijn eerste projectweek op mij te wachten.

HOE GING HET?
Na de eerste 4 weken, ben ik meer gaan inzien hoeveel werk ik moet besteden aan school in de week. Na elk college pakte ik mijn boek erbij om alles door te nemen. Alleen vond ik de boeken zó langdradig en ingewikkeld, dat ik vaak niet eens hele hoofdstukken las. Voor Digitale Media moesten we ook een (portfolio)website bouwen in Muse en een case opdracht maken. Dit ging mij wel redelijk af. Ook het studeren voor het Mediamarketing tentamen ging dit keer beter. Ik plande mijn dagen ook veel beter in nu ik een goed inzicht heb over hoe lang ik doe over het studeren. De website en case gingen goed en heb ik ook wel een goed gevoel over. Maar wederom weer een ander gevoel over het tentamen. Ik heb al kunnen kijken hoeveel vragen ik fout heb, maar ik blijf sceptisch na het eerste tentamen.

EERSTE PROJECTWEEK
Zoals ik ook al vertelde, was het na de eerste 8 weken tijd voor de eerste projectweek. In de week van 8 tot 11 november hebben we een vernieuwend mediaconcept bedacht voor Glamour. Als ik alleen al aan die week terugdenk, krijg ik al hoofdpijn en word ik spontaan moe haha! Het was een chaotische week, dat zeker. Maar ik vond het ook weer leuk, omdat je alles wat je in de eerste 8 weken hebt geleerd in de praktijk ging brengen. De samenwerking in ons groepje ging goed en we hadden een leuk concept bedacht. Helaas zijn wij niet 1 van de 10 groepjes geworden die door mag naar Glamour om voor hun het concept te pitchen, maar het was wel een leerzame week. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar mijn cijfer!

EN NU?
Inmiddels is blok 2 van mijn schooljaar begonnen. Ik heb dus weer 2 nieuwe vakken erbij gekregen: Audiovisueel en Tekstschrijven. Tussendoor hebben we ook nog Redactievaardigheden, omdat dit ons ook zal voorbereiden op het volgende project die we over 8 weken zullen hebben. Over 4 weken zal ik weer een update schrijven over hoe ik deze twee vakken heb ervaren, of er nog valkuilen waren en wat er juist goed ging. Tot dan!

Liefs,
Chelsey

2 opmerkingen

  1. Jeetje, wat balen van die onvoldoende zeg! Goed dat je je niet zomaar uit het veld laat slaan, want hey, deze overstap is nou eenmaal even wennen en ik denk dat je jezelf deze tijd ook moet gunnen! Voor het onderzoeksverslag had je een 7,5 dus dat is alleen maar positief! Blijf ook naar de positieve kanten kijken meis <3. Je eerste projectieweek klinkt heeeel hectisch, maar wel heel leuk en geslaagd! Lijkt mij erg leuk om een keer zoiets mee te maken hihi! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Balen van die onvoldoende, maar in januari ga je de herkansing gewoon rocken! En van alles kan je leren. Het is juist goed dat niet alles in één keer goed gaat, want anders zou je alles perfect doen en wordt het saai.

    BeantwoordenVerwijderen