De donkere dagen komen weer eraan... | Personal

Het is alweer november. De klok is een uur achteruit gegaan, waardoor de dagen korter en donkerder zijn. November is voor mij een maand met verschillende gevoelens. Mijn vriend en zusje die deze maand jarig zijn, leuke concerten die op de planning staan. Maar deze maand zal ik ook (onbewust) heel vaak terugblikken naar 7 jaar geleden. Ja. De donkere dagen komen weer eraan.


7 jaar geleden, ongeveer een week voordat mijn zusje werd geboren, kreeg mijn vader allerlei rare bulten over zijn lichaam. Hij wilde pas naar de huisarts als mijn moeder was bevallen van mijn zusje, omdat hij haar niet te veel stress wilde bezorgen. Uiteindelijk, na de geboorte van mijn zusje (10 november 2009) ging mijn vader naar de huisarts. '''Kattenkrab ziekte'', had de huisarts geconstateerd. Met een gerust hart gingen we verder met onze leventjes. Totdat een week later mijn vader terug moest komen en bleek dat zijn kanker weer was teruggekeerd. 

November en december 2009 waren voor mij snel, maar ook weer langzaam gegaan. Het waren dagen waarin ik geen zonlicht heb gezien. Ik zat op school, op mijn kamer of in het ziekenhuis bij mijn vader. Naar mijn idee was het hele dagen donker. In ieder geval voelde ik mij wel zo. Zo waren we allemaal dolgelukkig, omdat mijn zusje was geboren. En zo leek al het geluk uit ons gezogen te worden, omdat mijn vader op sterven lag. 

In november en december hebben de meeste mensen wel eens last van het zogenoemde 'winterdipje'. Maar dat 'winterdipje' heeft voor mij een totaal andere betekenis. Zodra de dagen kouder en donkerder worden, herinnert alles mij weer aan 7 jaar geleden. Ik merk ook ieder jaar weer dat ik rond deze tijd mezelf even niet ben. Ik ben stiller, afwezig en heb vaak nergens zin in. Want alles wat 7 jaar geleden is gebeurd, is dan weer als de dag van gister. 

Dit klinkt allemaal mega somber en down, want zo voel ik mij dan ook tijdens deze maanden, maar ik kom er altijd weer bovenop door mijn lieve familie, vrienden en natuurlijk mijn schat van een vriendje <3.

Liefs,
Chelsey


9 opmerkingen

 1. Sterkte! Gelukkig hebben we zulke goede mensen om ons heen. Denk aan je :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte Chelsey <3 Fijn dat je mensen om je heen hebt die je helpen de donkere dagen door te komen :) Liefs, Sija

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje heftig hoor om dit te lezen. Zelf heb ik ook een winterdip maar dat is natuurlijk niks als je zo iets heftigs hebt meegemaakt. Sterkte deze periode <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heftig om dit te lezen meis. Fijn dat je een lief vriendje hebt die je door deze periode heen helpt! Natuurlijk steunen wij, je bloglezers, je ook! <3 Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje wat heftig! Moet heel erg moeilijk voor je zijn om er steeds zo aan te denken. Super veel sterkte meid!

  BeantwoordenVerwijderen