Ik heb geen papa meer | Personal

Nu ik dit typ, is het 1 uur 's nachts. Ik lag al even in bed. Klaar om te gaan slapen. Maar toen kwam ineens het moment van besef: ik heb geen papa meer. Dan spookt er meteen van alles door je hoofd. Herinneringen, gedachtes en vooral veel verdriet.Ik was een random afspeellijst op Spotify aan het luisteren, toen het nummer Fireflies van Owl City op kwam. En dan zal je nu wel denken: wat heeft dat nummer hiermee te maken? Ik weet het nog als de dag van gister. Toen we op de dag van mijn vader's begrafenis naar de begraafplaats reden, hoorde ik dit nummer op de radio. En sindsdien, op de een of andere manier, laat dit nummer mij altijd denken aan mijn vader. Niet alleen aan mijn vader zelf, maar ook aan die vreselijke periode. Dus je kan wel raden dat ik daardoor ik een beetje doorbrak.

Meteen schoten allerlei herinneringen door mijn hoofd. Leuke herinneringen aan mijn vader, maar helaas overheersen de herinneringen uit de periode toen hij ziek was en overleed. Ik zie mezelf weer in de auto zitten naar de begraafplaats, terwijl Fireflies op de achtergrond afspeelt. Ik zie hoe de kist, met mijn vader erin, naar zijn graf wordt getild door een aantal sterke mannen. Ik zie hoe ik voor het open graf van mijn vader sta met mijn twee knuffeltjes in mijn armen gedrukt die helemaal doorweekt zijn door mijn tranen. Ik zie hoe de kist langzamerhand het graf in zakt. Ik zie hoe iedereen om mij heen aan het rouwen is. Maar ik voel vooral weer diezelfde pijn en verdriet.

Waar ik precies heen wil gaan met dit artikel weet ik zelf ook niet. Ik weet ook niet of ik dit überhaupt online ga zetten. Zo ja, dan lees je dit nu en wil ik je bedanken voor je aandacht. Dit is voor mij puur om de gedachtes van mij af te schrijven. Het geeft rust in mijn hoofd. En nu ga ik proberen om écht te gaan slapen en tot rust te komen. Morgen weer een nieuwe dag.

Liefs,
Chelsey

19 opmerkingen

 1. Wat erg dat je vader er niet meer is... Maar dat hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Mooi stukje heb je geschreven, sterkte <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geschreven en super dat je dit verteld <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig geschreven lieverd. Je kan altijd bij ons terecht (de groepsapp) <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heftig meis :( Lijkt me ontzettend moeilijk om een ouder te moeten verliezen. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi geschreven, het raakte me echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je dit mooi geschreven Chelsey, goed dat je het zo van je af kunt schrijven, het lijkt me erg heftig allemaal om mee te maken.. Virtuele knuffel voor jou! :) <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Sija! Ik ontvang de virtuele knuff met open armen :) x

   Verwijderen
 7. Jeetje ik ben er eigenlijk een beetje stil van, dit stukje heeft me geraakt.
  Mooi geschreven. Eigenlijk wel heel vervelend om te lezen dat de nare herinneringen de mooie herinneringen overheersen. Dat verdient niemand.

  Dikke knuffel xxxx

  BeantwoordenVerwijderen