Hoe Life as Chelsey mij heeft veranderd | Personal

Hoi allemaal! Mijn blog bestaat al zo'n ruim 2 jaar, maar sinds 1 september 2015 begon ik pas echt actief te bloggen op Life as Chelsey. Daarvoor schreef ik heel af en toe wat op mijn blog, maar er was nooit een kip die het las. Ik had ook maar zo'n 3 volgers. Dat is nu allemaal anders. Pas in september 2015 besloot ik het anders aan te pakken. Ik registreerde mijn eigen domeinnaam en zo kwam Life as Chelsey pas echt tot leven! Ik kan daarom ook wel zeggen dat 1 september mijn blogverjaardag is, want toen werd mijn blog herboren. Daarom leek het mij leuk om jullie te vertellen hoe ik door mijn blog ook als het ware ben herboren!


11 september 2014 kwam het allereerste artikeltje online op mijn blog. Ik moet zeggen dat ik best een onzeker meisje was. Een jaar lang was mijn blogje mijn geheimpje. De enige die van mijn blog afwisten waren een paar familieleden en vriendinnen. Ik durfde mijn blog namelijk niet openbaar te maken of artikeltjes te delen via Facebook. Ik was bang voor de reacties van andere mensen. Bang dat ze mij zouden uitlachen omdat ik mijn tijd in een online blogje stop.

Ook in september vorig jaar hield ik mijn blogje nog een beetje geheim. Er waren wel steeds meer mensen die er van af wisten, maar ik durfde nog steeds niks te delen op social media. Wel raakte ik meer in contact met andere bloggers, waardoor ik meer views en reacties kreeg. Ook het aantal volgers ging langzamerhand omhoog. Dat gaf mij ook een goed gevoel. Zo'n gevoel alsof mijn harde werk gewaardeerd werd.

Pas in december 2015 begon ik actief artikeltjes te delen via mijn eigen Facebook. Het begon met een artikel over mijn overleden vader die ik juist wilde delen op Facebook voor familie. Maar dit artikel kreeg zó onwijs veel views. Ik kreeg er ook mega veel reacties op. Niet alleen onder het artikel zelf, maar zelfs op straat. Nog steeds eigenlijk. Vanaf dat moment besloot ik vaker artikeltjes te delen via Facebook. Ik heb tot nu toe nog geen één nare reactie gehad van iemand uit mijn omgeving. En waarom ik daar bang voor was? Omdat ik erg onzeker was.

Door mijn blog durf ik meer uit mijn comfortzone te stappen. En dan heb ik het niet alleen over het delen van artikeltjes op mijn social media, maar ook qua kleding, make-up en sociaal. Ik durf eindelijk kleding te dragen die ik zelf écht leuk vind en niet omdat het sociaal gewaardeerd wordt. Nog steeds draag ik niet elke dag full-face make-up, maar ik ga wel steeds vaker voor een opvallende lipkleur. Voorheen durfde ik uberhaupt geen lipstick te dragen, omdat ik bang was dat mensen mij een tutje zouden vinden. En qua sociaal, ik ben een stuk minder verlegen tegenover vreemden dan eerst. En dat allemaal door alle lieve en positieve reacties die ik altijd ontvang op mijn artikelen en door de de contacten die ik heb gelegd dankzij mijn blogje.

En nu? Wanneer mensen vragen wat mijn hobby is, durf ik vol enthousiasme te vertellen dat ik een eigen blog heb. Vaak kijken ze mij eerst verbaasd aan, maar al gauw komen allerlei vragen op mij afgestormd. ''Oh, echt? Wat leuk! Waar blog je over?'' En voor ik het weet kan ik niet stoppen met praten over mijn blog. Ik vind dat ik er best trots op mag zijn. Dankzij mijn blog heb ik ook dingen gedaan waarvan ik nooit had gedacht dat ik dat zou durven. Ik kan wel zeggen dat mijn blog, Life as Chelsey, en al mijn lieve mede-bloggers continu het beste uit mij haalt <3.

1 september is dus mijn blogverjaardag en dat wordt dan gevierd met een winactie. Hou mijn blog dus in de gaten! 

Liefs,
Chelsey

5 opmerkingen

 1. Alvast gefeliciteerd <3 Erg leuk om te lezen hoe een blog je op een positieve manier kan veranderen, ik herken het helemaal! :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je mag zeker trots zijn op je blogje! <3 Ik ben erg benieuwd naar je winactie hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh, wat leuk om dit te lezen! Ik ben echt nog maar net begonnen, maar merk ook al wel dat ik hierdoor echt meer uit m'n comfort zone stap, zo fijn! Heerlijk hoe mensen altijd positiever reageren dan dat je gedacht had!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuk om je ontwikkeling zo te lezen! Je blog heeft je dus veel goeds gebracht :) mooie motivatie om verder te gaan! Vind je blog ook erg leuk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk om te lezen! Ik blog nu een maand en heb het ook alleen aan een paar familieleden verteld, één vriendin is er zelf achter gekomen en verder weet niemand het. Voorlopig wil ik dat het liefst zo laten, maar er komt vast een moment in de toekomst dat ik het aan meerdere mensen ga vertellen. Fijn om te lezen dat iemand anders hier ook moeite mee heeft! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen