De ultieme ''body goals''

Sinds de opkomst van social media lijkt het wel alsof er allemaal doelen voor ons worden opgesteld die we moeten bereiken. Scrol maar eens door je Facebook tijdlijn en je komt zat posts tegen met ''hair goals'', ''make-up goals'', ''future goals'' en de meest voorkomende ''body goals''. En daar wil ik het vandaag graag over hebben.


Zo kwam ik laatst deze post tegen op Facebook. Mijn eerste reactie was ongeloof. ''Every girl's body goals''. Nee. Je moet mensen absoluut niet gaan aansporen om een of andere eetstoornis te gaan ontwikkelen. Meningen verschillen, maar persoonlijk vind ik dit geen ''body goals''. Maar wat vind ik dan wél ''body goals''?


Wat ik versta onder ''body goals'', is jezelf volledig comfortabel voelen in je eigen lichaam. Maakt niet uit wat voor je lichaam je hebt. Zolang jij je gelukkig voelt in jouw lichaam, vind ik dat je je ''body goals'' hebt bereikt. Sinds wanneer moet je voldoen aan alle Instagram fitgirls met strakke buikjes en thigh gaps? Wie heeft gezegd dat alle meiden zich daaraan moeten voldoen? Ik vind het onzin. Oké, nu ben ik zelf ook bezig met sporten om mijn eigen ''body goals'' te bereiken. Maar dat is meer omdat ik mij futloos voelde door mijn ondergewicht. Daardoor voelde ik mij ook niet fijn in mijn eigen lichaam. Maar sinds het sporten (en aankomen!!!) voel ik mij gelukkiger in mijn lichaam dan ooit. Dat is toch het belangrijkste? De cijfertjes op de weegschaal zijn nietszeggende getallen. Het belangrijkste is hoe JIJ je voelt.


En met deze quote sluit ik dit artikel af. ''Too fat, too thin. That's just media spin.'' En dat is het ook. Je krijgt maar één lichaam in je leven. Accepteer het, hou ervan en je gaat je vanzelf beter voelen in je eigen lichaam.

Wat versta jij onder ''body goals''?

Liefs,
Chelsey

7 opmerkingen

 1. Ik ben het helemaal met jou eens! Ik vind botjes kunnen zien of die 'thigh gap' écht te absurd voor woorden. Sterker nog; de enige die het 'mooi' vind is waarschijnlijk diegene zelf. Niemand anders vind het écht mooi om zo'n wandelend skelet te zien. Belangrijkste is idd hoe goed je je voelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dat er geen bodygoals moeten bestaan.. iedereen is mooi hoe hij/zij is ook met een maatje meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aansporen tot eetstoornissen vind ik een slechte zaak, maar aan de andere kant vind ik ook wel dat iedereen z'n eigen doelen mag hebben. Als iemand helemaal strak afgetraind wilt zijn mag die dat van mij ook doen. Body shaming is niet mijn ding maar als iemand een ander doel wil hebben vind ik dat prima :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow.. Die foto, ik schrik er een beetje van! Ik vind het echt niet mooi meer als je overdreven botten gaat zien. Je eigen lichaam accepteren is voor sommigen zo moeilijk, maar het is zo belangrijk. Ik denk maar zo; ik ben nu eenmaal zo, en niet anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje, heftig zeg, die foto. Natuurlijk mag iedereen zijn of haar eigen body goals hebben, maar dit lijkt me zeer ongezond en echt niet iets om na te streven. X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die foto is best heftig zeg. Inderdaad het toe sporen tot het ongezonde is niet goed. Gewoon gezond eten is het beste :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Iedereen heeft een ander beeld van wat hij of zij mooi vindt en dat accepteer ik, maar of het 'gezond' is is een tweede haha. Zolang je jezelf oke voelt met je lichaam dan is het prima toch? Gewoon een gezonde leefstijl hebben en daar blij mee zijn. :)

  BeantwoordenVerwijderen