Hoe kom je uit een ''blogdipje''? | Tips

Hoi allemaal! Wellicht zullen al mijn medebloggers dit wel herkennen. We hebben allemaal wel een periode gehad waarin we even geen zin hadden in bloggen of gewoon even de kluts kwijt waren. Je wilt het oppakken, maar het lukt niet. Of je had het gewoon enorm druk met school of werk. Nu kom ik zelf net uit zo'n zogenoemde blogdip en geef ik jullie vandaag wat tips!


Neem vooral tijd voor jezelf.
Ik heb een periode gehad waarin ik elke dag op blogs van anderen reageerde en zelf zo'n 4 artikels in de week online gooide. Dag in, dag uit was ik ermee bezig. Op een gegeven moment begon het als een verplichting te voelen en had ik er niet meer zo zin in. Ik begon als het ware te ''minderen''. Maar wat voelde ik mij schuldig wanneer ik één dag niet had gereageerd op andere blogs. Daaraan merkte ik wel dat ik wat tijd voor mezelf moest nemen. Even geen blogs lezen of zelf schrijven. Wil je een film of serie kijken? Dan ga je dat lekker doen. Lees je liever een boek? Ook prima! Vind je dat je kamer een make-over nodig heeft? Dan geef je je kamer een make-over! Neem de tijd voor jezelf. Ik moet zeggen dat dat mij goed deed. En dat zorgt ervoor dat we bij de tweede tip komen...

Inspiratie opdoen.
Doordat ik meer tijd nam voor mezelf, haalde ik uit alles inspiratie voor mijn blog. Ik ben dol op WeHeartIt, dus ik ging er flink op los met harten van mooie plaatjes. Maar hierdoor kreeg ik ook inspiratie voor mijn blog. Hetzelfde geldt voor Instagram, Facebook en vooral tijdschriften. En na een tijdje haalde ik ook weer inspiratie uit andere blogs. Hierdoor kreeg ik ook weer zin om het bloggen te gaan oppikken.

Noteer al je ideeën.
In zo'n blogdipje kan je vaak niet op ideeën komen. Daarom is het ook belangrijk dat wanneer je een wél een idee krijgt, dat je deze dan snel noteert in een notitieboekje of op je telefoon (niet echt óp je telefoon, maar in de notities natuurlijk).

Verontschuldig jezelf niet.
Iets wat ik vaak zie wanneer een blogger na een tijdje weer wat post: Sorry voor mijn afwezigheid. Nee, je hoeft je niet te verontschuldigen! Je hoeft je al helemaal niet schuldig te voelen omdat je op je eigen blog een tijdje niet actief bent geweest. Dat maakt helemaal niet uit. Je moet het voor jezelf niet en niet voor anderen. Op de een of andere manier stoor ik me er ook altijd aan wanneer mensen zich verontschuldigen aan het begin van hun blogpost. Of ben ik de enige?

Maak lijstjes.
En dit hoeven dan niet perse to-do lijstje te zijn. Je kan ook een lijstje maken van de dingen die jou blij maken of wat je ooit nog zou willen doen (bucketlist). Maak een lijstje van je favoriete bezigheden, artiesten, films, series, ga zo maar door. En wie weet haal je daar vanzelf wel inspiratie uit. En het maken van de lijstjes (vind ik) is al een leuke bezigheid.

Prioriteiten stellen.
Het kan natuurlijk ook zijn dat je geen tijd hebt voor je blog vanwege school of je (bij)baan. Daarom moet je vooral prioriteiten stellen. School is ook belangrijk, vooral wanneer je middenin je examens zit. Zet dat dan ook op nummer 1. Dan komt er maar een tijdje geen blogposts meer online. Denk maar zo: na je examens kan je weer lekker volop gaan bloggen! En wat betreft een (bij)baan: uiteindelijk zal je ook tijd kunnen vrijmaken voor je blogje. Alles op zijn tijd.

Dit waren de tips die mij hebben geholpen om uit een blogdipje te komen. Eventuele aanvullende tips zijn altijd welkom. Sharing is caring!

Heb jij wel eens in een blogdipje gezeten?

Liefs,
Chelsey
5 opmerkingen

 1. Ik kom net een beetje uit een blogdipje. Precies zo'n periode dat ik het ontzettend druk heb gehad en daarna komt het er gewoonweg niet van. Ik herken je tips wel heel erg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er een tijdje geleden ook mee gezeten alleen meer omdat het op persoonlijk gebied niet goed ging.. Ik kan me vooral plaatsen in het tijd nemen voor mezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips! Ik heb zelf nog geen dipje gehad. Meer dat ik geen energie had om eraan te beginnen hihi. -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een handige tips. Ik heb zeker ook in een blogdip gezeten. Ik heb toen tijd voor mezelf genomen en in die tijd kreeg ik zoveel nieuwe ideeën dat het na de blogdip juist erg goed ging! Sinds toen geen dipje meer gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo herkenbaar en handige tips :)!
  Xoxo, leoniae(.nl)

  BeantwoordenVerwijderen