Aankomen doe je zo! | Tips

Hoi! Zoals de meeste van jullie misschien wel al weten, ben ik al een tijdje bezig met aankomen. En trust me, dat is echt een flink stuk lastiger dan afvallen. Ik gooide op Twitter een tweet eruit met het idee om een artikel te gaan schrijven over hoe je het beste kan aankomen. Ik kreeg er zóveel positieve reacties op, dat ik het artikel wel moest schrijven haha. Let op, ik ben geen expert. Dit zijn enkel tips die ik geef vanuit mijn ervaring. Dus, ben jij iemand die graag wilt aankomen of gewoon puur geïnteresseerd is in dit artikel, lees dan vooral verder!

Foto bron: WeHeartIt
Waarom ik wil aankomen? Ik ben best een tenger meisje. Dunne armpjes, dunne beentjes. En vooral erg slank. Deze bouw zit eenmaal in mijn familie. Maar van jezelf slank zijn betekent niet meteen dat je ook gezond en fit bent. Daarom wilde ik graag aankomen. Als je meer wilt lezen over mij en mijn bouw, klik dan even hier.

#1. SPORTEN.
Sporten staat stipt op nummer 1. Vaak denken mensen (en ik vroeger ook) dat sporten vooral bedoelt is om af te vallen. Dit is alles behalve waar. Ja, natuurlijk zijn er mensen die sporten omdat ze willen afvallen, maar het is ook ideaal voor mensen die juist willen aankomen. Je kan namelijk aankomen in spieren. En geloof mij, dit werkt echt fantastisch. Momenteel ga ik zo'n 3/4 keer in de week naar de sportschool en doe ik tussendoor mee aan challenges en ga ik skeeleren. Als je niet kan aankomen door middel van eten, dan maar door sporten. Spieren kweken!

#2. Blijf gezond eten.
Deze gaat eigenlijk samen met sporten. Dat je van jezelf een slank figuur hebt of het zit in de familie, is natuurlijk hartstikke mooi meegenomen. Maar dat betekent niet meteen dat jij je fit voelt en healthy bent. Door sporten ga je je fit voelen, maar dat sporten gaat alleen werken als je daarnaast ook gezond blijft doen. Blijf elke dag een stuk fruit erbij pakken en ook vooral goed ontbijten. Ga juist niet te vaak ongezond doen. De meesten denken dat ze door alle fastfood wel zullen aankomen, maar dit werkt het juist tegen. Dit merk ik ook vooral bij mezelf. Wanneer ik een weekendje super ongezond heb gedaan, val ik juist af. Dusss, keep eating your vegetables! Maar, je mag zo nu en dan gerust een Big Mac naar binnen werken hoor ;).

#3. Pas je eetpatroon aan.
Ben je zo'n iemand die 's ochtends geen hap binnen krijgt en niet verder komt dan één boterham? Eet 2 boterhammen in plaats van één of ga voor een heerlijk havermout ontbijtje. Probeer daarnaast ook zoveel mogelijk koolhydraten en eiwitten naar binnen te krijgen. Veel vet is niet alleen gezond voor mensen die een pondje meer hebben, maar ook voor de slankere mensen onder ons! Zorg er voor dat je elke dag 3 hoofdmaaltijden hebt en lekker veel tussendoortjes. Luister wel goed naar je lichaam. Zit je vol? Dan zit je vol.

#4. Veel drinken.
Veel water drinken is niet alleen goed voor de mensen die willen afvallen, maar ook voor de mensen onder ons die juist willen aankomen. Het is immers gezond voor iedereen. Drink alleen niet té veel. Want te veel is ook weer niet goed voor je!

#5. Stay motivated!
En dit vind ik wel de belangrijkste. Blijf gemotiveerd! Sommigen hebben de neiging om na een paar weken de handdoek al in de ring te gooien, omdat ze nog geen progressie waarnemen. Aankomen is een stuk lastiger dan afvallen. En als je eenmaal bent aangekomen, moet je het ook nog eens zien te behouden met je eventuele snelle stofwisseling. Blijf je best doen, meer dan dat kan je niet doen.

Quote bron: WeHeartIt

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips zullen hebben. Ik ben inmiddels goed bezig. Ondanks ik nog steeds schommel tussen de 47 en 50 KG, voel ik mij wel onwijs fit en gezond. Daar gaat het uiteindelijk ook om, toch?

Heb jij nog een goede tip? Laat hem achter in de comments. Sharing is caring!

Liefs,
Chelsey6 opmerkingen

 1. Na het sporten direct eiwitten eten een bakje kwark met banaan of een eiwitshake! En tussendoortjes als een rijstwafel met pindakaas/kipfilet, worteltjes en nootjes. Het leuke is chocolade mag ook maar wel hele pure en één stukje op een dag is top! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben er zelf ook mee bezig en je hebt gelijk het is echt zwaar en de meeste mensen denken er te makkelijk over!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips voor als je wilt aankomen. Ik laat het toch liever bij het afvallen denk ik !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goeie tips heb je gegeven! Maar ik ook hou het liever bij afvallen haha. -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha grappig om een keer zo'n artikel te lezen! Meestal is het hoe je het beste kunt gaan afvallen. Leuk artikel Chels!

  BeantwoordenVerwijderen