W7 Roll-On Flawless Foundation - Sand | Review

Hoi! Toen ik bij The Beauty Shop langs ging om foto's te maken voor een artikel, kreeg ik als bedankje een leuke goodiebag mee. Daarin zat onder anderen een foundation. En ook niet zo maar een foundation. Deze foundation moet je als het ware op je gezicht ''rollen''. Dit vond ik erg interessant, ondanks ik zelf nooit foundation draag. Daarom ga ik hem vandaag voor jullie uittesten en laten zien!De verpakking zelf is gewoon simpel, valt niet veel over te zeggen eigenlijk. Wat ik wel wil zeggen, is dat deze verpakking echt een perfect formaat heeft. Je kan hem gemakkelijk meenemen in je tas (als je zoiets graag met je meeneemt, dan) en past ook gemakkelijk in een make-up tas.

Wat wel bijzonder is aan deze foundation, is het rollertje dat erbij komt. Het is namelijk de bedoeling dat je je foundation er als het ware oprolt. Zoiets heb ik eerlijk gezegd nog nooit eerder gezien! Dat maakt het product ook interessant, vind ik. En ook altijd wel het proberen waard.


Toen ik de kleur voor het eerst zag, twijfelde ik een beetje. Ik heb de foundation dus in de kleur ''Sand'' gekregen. Het is altijd wel een dingetje wat betreft de juiste kleur foundation vinden. Nou had ik deze niet zelf uitgekozen, omdat hij in de goodiebag zat die ik had gekregen. Dus dan is het altijd even een gokje. Maar eenmaal geswatcht viel het wel mee. Ik was namelijk bang dat hij te licht zou zijn. Nadat ik hem had geswatcht in mijn hals, viel dat alweer reuze mee.
Dan gaan we hem nu natuurlijk in de praktijk uittesten. Zorgt deze foundation echt voor een flawless resultaat? We gaan het zien. Hieronder draag ik helemaal geen concealer of foundation.


Hoe werkt die roller nou? Om heel eerlijk te zijn, vond ik hem tegenvallen. Je moest echt flink in het product rollen, al wilde er wat op krijgen. En vervolgens met de roller over je gezicht gaan werkte ook niet bepaald naar mijn idee. Je kreeg van die rare strepen op je gezicht door de roller en hij verdeelde de product niet goed. Ook kon je er niet goed bij op bepaalde plekken. Plus, het voelde ook echt alsof ik mijn gezicht aan het plamuren was, haha! Na een paar pogingen, pakte ik toch maar mijn W7 beautyblender erbij. Deze dipte ik in de foundation en bracht het daarmee aan op mijn gezicht. Dit ging al stukken beter. Hieronder het resultaat met alleen de foundation.


De foundation geeft geen cakey effect wat ik zelf fijn vind. Je kan wel zien dat mijn sproetjes flink zijn vervaagt. Hij dekt niet volledig, maar wel prima. Zelf houd ik wel van BB creams en foundations die niet volledig dekken, omdat ik niet zo'n plamuur effect wil krijgen.


En het eindresultaat hierboven. Ik had nog wat concealer aangebracht, een beetje blush en highlighter en heb dit af gepoederd. Het resultaat vind ik prima, ondanks ik niet helemaal enthousiast ben. Het roll-on systeem werkt niet zo top, dus ik zal hem dan alleen gebruiken voor de foundation zelf. Verder vind ik het roll-on idee wel grappig, maar jammer genoeg vind ik het gewoon niet werken.

W7 Roll-On Flawless Foundation, €4,85 bij o.a. The Beauty Shop of online hier.

Ben jij bekend met roll-on foundations?

Liefs,
Chelsey

8 opmerkingen

 1. Ik heb een keer een roll-foundation van L'oreal gehad, helaas was die veel te oranje.. op zo'n plamuur laag zit ik ook niet zo te wachten haha. Wel leuk dat w7 een goedkopere variant heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zijn grappige producten, die roll-on foundations. Alleen werkt het niet zo super!

   Verwijderen
 2. Heel eerlijk? Ik heb nog nooit een roll-foundation gehad of gebruikt. Ik ben wel benieuwd of dat bij mij zou pakken. De prijs spreekt me wel aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ondanks dat het er in eerste instantie ontzettend leuk uitziet, is het sowieso al duidelijk dat het helemaal niet kan werken. Zo een roller komt nooit bij hoekjes dus helaas is het alleen leuk voor het oog. Toch vind ik het effect wel mooi en het prijsje is ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Ik kreeg ook van die rare strepen op mijn gezicht door de roller. Tien keer niks dus. Maar met gewoon een beautyblender is deze foundation een dikke prima.

   Verwijderen
 4. Ik wil 'm proberen, ik vind dit interessant en hilarisch. Door dat rollertje krijg ik helemaal een verf-de-muur-idee :P leuk dat je dit hebt laten zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor zo'n klein prijsje is hij het proberen wel waard! Het is ook altijd leuk om met dit soort dingen te spelen :)

   Verwijderen

Blog Archive