Boeken die ik heb gelezen | Januari 2016

Hoi! Na de review over mijn Kobo Touch 2.0 e-reader, lieten een aantal mensen al weten dat ze benieuwd waren naar welke boeken ik allemaal ga lezen. Ik heb er al een aantal uitgelezen deze maand op mijn e-reader. Dus vanaf nu ga ik elke maand de boeken delen die ik heb uitgelezen!Eleanor & Park - Rainbow Rowell.
Hierover hebben jullie al een review kunnen lezen. Want wat was ik enthousiast over dit boek. Hij is erg cheesy, maar heerlijk om bij weg te dromen. De review kan je hier lezen.

Het prachtige en tijdloze liefdesverhaal van twee buitenbeentjes tijdens een schooljaar in 1986. Eleanor en Park zijn personages bij wie de lezer dicht op de huid zit. De twee kunnen niet met en niet zonder elkaar. Dit boek ademt liefde; de belachelijkheid en onontkoombaarheid van liefde, maar ook de kracht en energie die uitgaat van houden van. Die eerste liefde die hartverscheurend kan zijn en je tot wanhoop kan drijven. Het einde is onverwacht en compromisloos, wat maakt dat je meteen opnieuw wilt gaan lezen.
Bron: Bol.comFangirl - Rainbow Rowell.
Ik had nog zo tegen mezelf gezegd niet meteen nog een boek te gaan lezen van Rowell na Eleanor & Park. Maar toch... en hoe. Ik had hem ook binnen een paar dagen al uit. Ook dit is weer een heerlijk boek waar ik mezelf ook deels in kon herkennen. 

Cath is fan van Simon Snow, maar zo zijn er wel meer. Het enige verschil is dat een Simon Snow-fan zijn voor Cath net zo veel betekent als kunnen ademen voor de rest van de mensheid. Als Cath niet over Simon Snow leest, in boeken waarin hij de hoofdpersoon is of op forums, dan schrijft ze fanfictie of verkleedt ze zich als een van de personages uit de films.Tot nu toe was haar tweelingzus Wren net zo gek op Simon Snow, maar nu ze gaan studeren is het fangirlen er voor Wren wel een beetje af. Cath zal nu dus alleen door haar veelal fictieve leven moeten gaan. Maar is ze daar wel klaar voor? Haar nieuwe kamergenoot Reagan is in ieder geval vastbesloten om Cath een handje te helpen. Samen trekken ze ten strijde tegen veeleisende docenten, manische ouders en sluimerende verliefdheden en komt Cath erachter dat nerd zijn eigenlijk wel heel cool is.
Bron: Bol.comWonder -  R.J. Palacio.
Dit vond ik een heel bijzonder boek. Even wat anders dan die zoetsappige liefdesverhalen. Je stapt als het ware in de huid van August, die een ernstige gezichtsafwijking heeft. Dit verhaal liet mij ook realiseren hoe bevooroordeeld mensen kunnen zijn. Dat het niet alleen moet gaan om uiterlijk, dat je innerlijk het belangrijkst is. Ik kwam wel wat moeilijker door dit boek heen, omdat je soms ook het verhaal bekijkt vanuit het perspectief van anderen in zijn omgeving. Maar verder is het zeker een boek om aan te raden en is het ook vooral een eye opener. 

De 10-jarige August is geboren met een zeer ernstig mismaakt gezicht dat na zevenentwintig operaties nog steeds bij iedere onbekende grote weerzin oproept. Hij is nog nooit naar school geweest. Omdat het zijn ouders goed lijkt, gaat hij naar de middenschool. Hij heeft moeite zich te handhaven, omdat hij aanvankelijk niet zozeer gepest wordt, maar – en dat is erger – genegeerd. Wie toch vriendschap met hem sluit, wacht wel de nodige pesterijen. Het verhaal kent verschillende ik-vertellers, onder wie August, die open en met humor zijn verhaal vertelt. Dat biedt een genuanceerd beeld van wat het betekent om te leven met een dergelijke handicap, maar ook wat het voor de omgeving met zich meebrengt. De korte hoofdstukken en vlotte taal geven het verhaal vaart. Het slot is wensvervullend, maar als iemand een prettige afsluiting van het schooljaar verdient, is het de innemende Auggie wel. Een indrukwekkend verhaal, met aansprekend foto-omslag. 
Bron: Bol.com
In totaal heb ik dus drie boeken gelezen in januari. Mijn doel voor 2016 is om maar liefst 30 boeken te gaan lezen. Dit gaat mij vast wel lukken als ik zo door blijft gaan met lezen. Ik lees trouwens alle boeken in het Engels. Dat vind ik op de een of andere manier gewoon leuker. En nu? Nu pak ik lekker het volgende boek erbij die jullie volgende maand terug zullen zien!

Welk boek kan jij mij aanraden?

Liefs,
Chelsey


8 opmerkingen

 1. Wow, jij wilt veel boeken gaan lezen! Je bent al goed bezig. Wonder klinkt erg interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fangirl klinkt echt als een leuk boek! ze hebben allemaal ook een leuke kaft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt een super cheesy boek, maar heerlijk om bij weg te dromen!

   Verwijderen
 3. Ik heb echt nooit tijd om boeken voor m'n plezier te lezen voor m'n studie haha, beetje jaloers over here! xo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh zonde! Maar ik begrijp wel dat je er geen tijd voor zou hebben.

   Verwijderen
 4. Oh wat stom dat ik niet zoveel lees....ben jaloers! X

  BeantwoordenVerwijderen