Kobo Touch 2.0 E-Reader | Review

Hoi hoi! Voor kerst had ik een Kobo e-reader gekregen van mijn opa en oma. Ik als een echte boekenwurm ben daar natuurlijk onwijs enthousiast over. Dit cadeau kwam ook zo onverwachts, ondanks ik hem wel op mijn lijstje had staan. Goed, vandaag laat ik jullie met trots mijn Kobo Touch 2.0 e-reader zien!


Daar is 'ie dan! Hij is lekker klein en compact. Je kan hem zo in je tas doen en overal mee naartoe nemen. Ideaal voor als ik moet reizen naar school of als ik op vakantie ga. Scheelt toch weer een hoop gesjouw met boeken.
Als je e-reader is uitgeschakeld, zie je de kaft van het boek dat je op dat moment aan het lezen bent met daaronder hoe ver je bent in een percentage. Dit vind ik persoonlijk wel handig. Ik ben echt zo'n type die het fijn vind om te weten hoever ik in een boek ben. Maar het maakt mij ook weer verdrietig als hij aangeeft dat ik hem voor 99% heb gelezen.. haha!


Boven zit een zilver knopje die je heel even ingedrukt moet houden om hem aan te zetten. Je krijgt dan meteen het ''hoofdmenu'' voor je. Daarin staat het boek die je op dat moment aan het lezen bent, je bibliotheek en o.a. je leesstatistieken. Als je de e-reader in de slaapstand wilt zetten, houd je het knopje kort ingedrukt. Wil je hem uitzetten, houdt je hem wat langer ingedrukt.De leesstatistieken vind ik erg handig, al zeg ik het zelf. Hij houdt precies bij hoe lang je ongeveer doet over 1 bladzijde en hoeveel uur je al hebt gelezen. Handugg!


Als je verbonden bent met wifi, kan je via je e-reader boeken shoppen. Ik gebruik de shop alleen om een verlanglijstje te maken, want als je via je e-reader een boek wilt kopen moet je een creditcard hebben. En die heb ik dus niet! Wel kan je gewoon via je telefoon of computer/laptop online gaan en dan gemakkelijk via iDeal betalen. Je kan e-books ook via Bol.com bestellen en dan synchroniseren met je bibliotheek.

Als je aan het lezen bent en je tikt midden in het scherm, krijg je bepaalde opties. Je kan bijvoorbeeld het lettertype en de grootte van de letters aanpassen. En wat ik al helemaal handig vind (aangezien ik alleen boeken in het Engels lees), als je een bepaald woord ingedrukt houdt, verschijnt de betekenis ervan in het scherm. Nog een pluspunt!


Ik had het nooit verwacht, maar ik vind het lezen door middel van een e-reader erg prettig. Ik ben veel eerder geneigd mijn e-reader erbij te pakken dan een fysiek boek. Ondanks ik nog steeds geen afscheid kan nemen van fysieke boeken. Maar als je met een e-reader leest, lijkt het net alsof je een fysiek boek leest. Ik ga even de voor-en nadelen op een rijtje zetten.

Voordelen:
- Je kan hem gemakkelijk overal mee naartoe nemen (scheelt heel veel ruimte in je tas)
- Hij houdt je ''leesgedrag'' bij
- De batterij gaat heel lang mee. De e-reader kan zo 2 maanden mee (afhankelijk van je leesgedrag)
- Je kan precies zien hoe ver je bent in een boek
- Ebooks zijn (vaak) veel goedkoper dan fysieke boeken. Sommigen boeken kosten bijvoorbeeld       maar €2,50!
- Je kan het lettertype en de grootte van de letters aanpassen
- Betekenissen van woorden kan je tijdens het lezen gemakkelijk opzoeken
- Er kunnen zo'n 3.000 boeken op je e-reader
- Geen bladwijzers meer nodig of dat je het hoofdstuk kwijt bent waarin je was gebleven: de e-reader houdt alles bij
- Minimalistisch: je houdt heel wat ruimte over in je kamer

Nadelen:
- Afhankelijk van het merk, kan een e-reader prijzig zijn
- In de Kobo Touch 2.0 zit geen ingebouwd leeslampje
- Opladen moet via een USB kabeltje aan de computer/laptop
- Het duurt ook lang totdat hij volledig is opgeladen


Zoals je kunt lezen, zijn er meer voordelen dan nadelen. En wat betreft het ontbreken van een ingebouwde leeslampje: die kreeg ik erbij! Dus twijfel je nog over het kopen van de Kobo Touch 2.0 of een andere e-reader? Aanschaffen die handel (mits je portemonnee dat toelaat natuurlijk). Mijn e-reader is mijn kindje geworden en neem ik overal mee naar toe zodat ik kan lezen waar ik maar wil! Ik moet wel zeggen, dat ik de geur van boeken wel ga missen hoor.

Wat vind jij leuker/beter: een e-reader of fysieke boeken?

Liefs,
Chelsey

19 opmerkingen

 1. Wat een mooi klein compact toestel! Ik zelf ben niet zo'n boekenwurm, heb wel boeken maar dan onder andere de boeken van Lauren Conrad en Annick van Wonderen, zulk soort boeken heb ik liever fysiek. Maar ik begrijp goed dat als je een boekenwurm bent dit een stuk makkelijker is en uiteindelijk ook veel voordeliger. Heel veel plezier ermee meis, dat je nog veel boekjes mag lezen met je e-reader!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sommigen boeken zoals inderdaad die van Lauren zien er mooi uit en staan dan ook prachtig als decoratie in je kamer, dat soort boeken zou ik ook liever fysiek willen hebben. Ik heb sowieso nog een hele plank vol fysieke boeken die ik nog moet lezen haha. Dank je wel, dat gaat zeker goed komen!

   Verwijderen
 2. Zelf heb ik een e-reader, maar ik gebruik hem de laatste tijd nooit meer... Toch maar weer eens doen!
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooral met zulk Nederlands weer is het heerlijk om met een warme choco onder een dekentje te kruipen met je e-reader :) x

   Verwijderen
 3. heel tof ik zou het ook graag willen! nice! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie en fijn dingetje, scheelt het slepen met boeken! Het zou voor een rechtenstudent ideaal zijn als je je wettenbundel via zo'n ereader mee kan nemen... moeten er wel goede zoekfuncties in zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan er als het goed is ook schoolboeken op zetten ja. Je kan wel bladeren naar hoofdstukken et cetera.

   Verwijderen
  2. Je kan er als het goed is ook schoolboeken op zetten ja. Je kan wel bladeren naar hoofdstukken et cetera.

   Verwijderen
 5. Nice, nice nice! Al tijden twijfel ik of ik zo'n ding moet aanschaffen. Lezen vind ik namelijk heel leuk alleen gun ik mezelf er te weinig tijd voor. Zo'n ereader kun je makkelijk even ergens mee naar toenemen. Wellicht is het ook een stok achter de deur om tijd vrij te maken om te ontspannen en wat leuks te lezen! Ik ben erg benieuwd welke boeken je allemaal gaat lezen! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gaf mezelf er ook niet echt tijd voor, totdat ik deze e-reader kreeg. Inmiddels ben ik al met mijn 3e (!!) boek bezig! Door de e-reader ben ik veel meer geneigd om te gaan lezen. Het is ook nog eens erg ontspannend x

   Verwijderen
 6. Lijkt me een heel handig en fijn item om te hebben! Ik hou zelf erg van lezen, dus misschien moet ik het maar aanschaffen.. :')

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zou ik zeker doen. Dé perfecte gadget voor bookaddicts :) x

   Verwijderen
 7. Wat een super gave gadget zeg! Lijkt me erg handig maar ik ben toch meer zo'n soort persoon die echt het boek in mijn handen wilt voelen. Al is dit voor op reis wel ideaal! -x-

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dat ook hoor, dat ik liever een écht boek vast kan houden. Maar zo'n e-reader vind ik uiteindelijk toch ook wel weer erg fijn. Inderdaad vooral voor op reis! x

   Verwijderen
 8. Aah wat een fijn artikel!
  Ik ben ook al een tijdje opzoek naar een goede E-reader. Deze lijkt me heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij is zeker fijn! Deze is ook het voordeligst, zonder enige poespas.

   Verwijderen
 9. Dit ziet er geweldig uit. Het kan veel voordelen opleveren voor ons. Fairyin.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die ziet er chique uit zeg! Overigens ben ik zo jaloers op je Eiffeltoren met lampjes; ik heb 'm nog steeds niet 'durven' kopen bij Hema, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou hem gewoon kopen als je hem weer eens tegenkomt, de Eiffeltoren met lampjes is altijd zo snel uitverkocht!

   Verwijderen