De zelfrespect | Tag

Hi all! Zo postte ik laatst een artikel hoe ik denk over mijn lichaam en nu werd ik getagd door Kimberley en Romy om de zelfrespect tag in te vullen. Als je twee keer getagd bent, moet je er toch écht aan geloven hihi. Ik vind het ook wel toepasselijk na mijn artikeltje over mijn lichaam. Tegenwoordig besteden de meeste mensen alleen aandacht aan de dingen waar ze niet blij mee zijn. Ik vind dat we ons meer zouden moeten focussen op de dingen waar we wél blij mee zijn. En ik begin daarmee door middel van een hele leuke tag!


Noem 3 positieve punten over jezelf.
- Ik ben altijd heel erg vrolijk. Dit af en toe tot ergernis van de mensen om mij heen haha. 's Ochtends vroeg kan ik super actief en vrolijk zijn. Zingen, dansen, lachen om mijn eigen grapjes die niemand leuk vindt.. you name it! Natuurlijk heb ik ook wel mijn momentjes dat ik chagrijnig ben of een beetje down ben, maar grotendeels ben ik vrolijk en dat vind ik best een goede eigenschap.
- Puntje precies. Ik wil alles altijd zo nauwkeurig mogelijk doen. Soms heeft perfectioneren zo zijn nadelen, maar vaak wordt het ook gewaardeerd door bijvoorbeeld je stage of werk als je heel nauwkeurig te werk gaat.
- Ik ben makkelijk in omgang. Ik ben eigenlijk ook best introvert, waardoor ik meestal de kat uit de boom kijk. Maar ik kan mij gemakkelijk aanpassen en ik ben altijd aardig tegen alles en iedereen. Alleen als mensen geen respect tonen tegenover mij, dan is het aardig zijn ook klaar van mijn kant en laat ik die persoon ook volledig links liggen.

Noem 3 dingen die je mooi vind aan jezelf.
- Mijn bouw. Ondanks ik er af en toe echt een haat/liefde relatie mee heb, vind ik dat ik toch wel blij mag zijn met mijn lichaam. Want hey, ik kan eten wat ik wil zonder dat ik een grammetje aankom. En nu ik de laatste tijd ook bezig ben met sporten en ik wat aankom in spieren, ben ik alleen maar nog blijer met mijn killer body  (to be , dan) <3.
- Mijn lippen vind ik ook wel bijzonder. Mijn onderlip is wat voller dan mijn bovenlip. En eigenlijk vind ik dat best wel mooi. Vooral wanneer ik een mooie lipstick op heb.
- Ik heb een moedervlek boven mijn lip zitten. Een van de zeven schoonheden dus. Vroeger vond ik hem altijd vreselijk, maar tegenwoordig kan ik hem wel echt waarderen. Wist je dat er zelfs mensen zijn die zo'n ''stip boven hun lip'' faken? Ja, echt!


Noem 3 dingen waar je trots op bent die je hebt bereikt.
- Het behalen van mijn VMBO diploma. Want hier zit nog wel een verhaal achter. In de eerste en tweede klas zat ik op het VMBO/HAVO. Na de tweede mocht ik door naar de HAVO. Ik had er zó hard voor gewerkt, dus ik was er onwijs blij mee. Jammer genoeg liep ik erg op mijn teentjes bij de HAVO. Ik mocht op het nippertje over, maar ik kreeg ook de kans aangeboden om terug te gaan naar het VMBO en dan mocht ik beginnen in de examenklas (terwijl je dan normaal gesproken de derde over moet doen vanwege de SE's). Dus toch terug gegaan naar VMBO, hele leuke en lieve mensen ontmoet en een super examenjaar gehad. Dus ja, daar ben ik best trots op.
- In één keer mijn autotheorie en autorijbewijs behaald. Hier was ik ook echt super trots op!
- Mijn blog die groeit. Ik steek er altijd veel tijd in en dan is het mooi om te zien dat de cijfertjes omhoog schieten. Ook mede dankzij mijn blog heb ik heel veel lieve meiden ontmoet <3.

In welke kleding voel jij je op het mooist?
Een highwaisted broek met een leuke croptop denk ik dan toch. Maar ik voel mij ook altijd wel mooi in een jurkje of rokje, ondanks ik ze niet vaak draag.


Wat zou je willen veranderen aan jezelf?
Hmm, dit werkt de positieve tag wel wat tegen. We hebben allemaal wel iets wat we zouden willen veranderen aan onszelf. Ik denk dat ik dan toch mijn twee voortanden zou willen veranderen. Deze zijn vroeger vanzelf zo gegroeid waardoor ze een beetje naar binnen staan. Ik wilde dolgraag een beugel ervoor, maar dat mocht niet van mijn tandarts omdat de rest van mijn gebit sterk en helemaal perfect is. Zo wordt iets wat negatief is, toch weer wat positiever. Ik mag geen beugel, ómdat de rest van mijn gebit mooi en sterk is :).

Wat zou je nog willen bereiken?
Ik wil dolgraag na mijn opleiding naar het HBO om Leisure Management te gaan studeren en om dan op mezelf te gaan. Ik zou natuurlijk ook mijn bucketlist volledig willen afstrepen, maar dat blijft toch een dingetje. En verder zou ik mij zekerder willen gaan voelen over mezelf. Minder aantrekken van wat mensen over mij denken en van mij vinden. Gewoon even schijt eraan hebben en doen wat mij gelukkig maakt! Ja, dat zou ik graag willen bereiken.


Wat zullen jouw vrienden over je zeggen?
Dat ik een vrolijke meid ben, dat ik iedereen aan het lachen kan maken, dat ik sterk ben en dat ik altijd wel in ben voor iets avontuurlijks. Ook ben ik er altijd voor mijn vrienden. Ondanks ik niet goed ben in het troosten van anderen, kunnen ze wel altijd hun ei kwijt bij mij. En bovenal, zullen ze waarschijnlijk over mij zeggen dat ik een Nutella verslaving heb, Niet dat dat erg is haha!

Zulke tags als deze vind ik nou écht leuk om in te vullen. Je hebt meteen een positiever beeld van jezelf. Door internet en social media wordt je altijd snel bevooroordeeld. Oh, je hebt geen slanke taille, mooie borsten en een mooie grote kont? Dan wordt je meteen bestempeld als ''niks bijzonders''. Dat vind ik zo vreselijk. Daarom vind ik dat je jezelf elke dag wel complimentjes mag geven in plaats van jezelf te vergelijken met anderen. Er is er maar één van jou en niemand kan jou beter zijn dan jezelf <3.

Ik tag Desiree, Lisa, Mendie en Nina om deze tag ook te gaan invullen!

Liefs,
Chelsey

18 opmerkingen

 1. Zoals jij ook zegt: dit vind ik nou echt een leuke tag! De vragen zijn echt iets waar je over na moet denken en laat je even de positieve punten van jezelf ervaren. Ik merk na het lezen van jou antwoorden dat we enigszins op elkaar lijken: kat uit de boom kijken, perfectionistisch, scheve voortanden, het halen van je rijbewijs in een keer en noem maar op! Echt een hele leuke tag en lief dat je mij hebt getagd. Ik ga deze zeker weten invullen! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, wat grappig! Zo kom je nog eens je twin tegen hihi. Ik ben benieuwd naar hoe jij hem gaat invullen! :) x

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat je hem ook hebt overgenomen Chels! Ben het helemaal met je eens; super goed dat je deze ook invult vooral na het persoonlijke artikel wat je laatst plaatste op je blog. Wat een mooie foto in Parijs, leuk geschoten. Je bent goed bezig met je blog, blijf vooral zo doorgaan! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een heerlijke tag is dit Chelsey! Het maakt me helemaal vrolijk hihi! Ik ben jaloers op dat jij je autotheorie in één keer hebt gehaald, ik heb er 4 keer over gedaan haha! Gelukkig had ik mijn praktijk wel in één keer, anders werd het echt een duur grapje! Leuk dat je mij getagd hebt, ik zal hem van de week invullen! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh, nou je hebt hem in ieder geval gehaald en daar gaat het uiteindelijk om! Ik ben benieuwd :) x

   Verwijderen
 4. Super goed van je dat je hem ingevuld na je lichaam artikel. Je hebt er zeker weten wat moois van gemaakt! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super leuke tag! Mijn theorie heb ik echt niet in 1 x gehaald super knap! Fijn dat je blog steeds beter loopt! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je hem mooi ingevuld Chels! Zo mooi om te zien dat iedereen zich deze Tag op een andere manier eigen maakt. Je bent echt op zoveel punten super bezig. Keep on going lieverd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje Romy! Daarom vind ik deze tag zo leuk; hij is bij iedereen weer totaal anders :) x

   Verwijderen
 7. Wat een super mooie tag, alleen heb je wel gelijk met de vraag wat je wilt veranderen aan jezelf. Die hoort er niet helemaal bij. Je mag inderdaad trots zijn op jezelf EN op je blog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar, maar ik heb van iets negatiefs weer iets positiefs kunnen maken gelukkig. Dank je wel Rebecca!

   Verwijderen
 8. Wat leuk dat je me getagged heb! Ik ga direct aan de slag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb je hem leuk ingevuld chels! Prachtige foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Superleuke tag! Misschien doe ik em ook wel (op mijn blog of Youtube) :) En idd, meer schijt hebben aan wat anderen vinden, goed idee :p Wel pittig hoor, het is mij nog steeds niet helemaal gelukt en ik ben inmiddels al 26 :P

  X

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Archive