Twee dagen Amsterdam - 6 & 7 december | Plog

Heey! Er is geen fotodagboek online gekomen, maar dat maak ik weer goed met een plog. 6, 7 en 8 december zouden ik en mijn vriend Thom eigenlijk met een minicruise naar Newcastle gaan. Maar omdat er te weinig animo was voor de cruise, werd deze geannuleerd. Wel hadden we allebei al vrij gevraagd van stage en werk, dus wilden we wat anders doen. Het plan was eerst om alleen maandag naar Amsterdam gaan, maar toen belde Thom mij op met het idee om een hotelletje te boeken. Zo gezegd, zo gedaan. Zondag en maandag waren wij in Amsterdam en ik neem jullie mee!


Zondag 6 december 2015
Voordat we gaan nog even knuffelen met Voodoo.


In de trein op naar Amsterdam!


Even een gekke selfie (of zalfie, zoals ik vaak zeg)


De hele middag liepen we door de stad, winkel in winkel uit. Tegen 6 uur waren we eindelijk in ons hotel om te gaan inchecken. We waren helemaal doorweekt door de miezer regen en we waren eerst verkeerd gelopen, dus we waren blij toen we eindelijk het hotel hadden gevonden. Hieronder twee foto's van onze kamer. Wij verbleven in het easyHotel. Het concept is uniek: je betaald alleen voor wat je écht nodig hebt. Wij hadden dus een (erg fijn) bed en badkamer. Voor dingen zoals wifi moet je extra betalen (€5). Maar wij hadden hier precies genoeg aan, omdat we toch alleen maar in de stad zelf te vinden waren.Nadat we hadden gedoucht en ons hadden opgefrist, gingen we meteen weer op roet. Op het Rembrandtplein was een kerstmarkt. Ziet er erg gezellig uit.


We moesten nog eten en Thom kwam met het idee om uit eten te gaan. We ploften neer bij een Argentijnse restaurant, namelijk bij El Torado. Ziet er lekker uit hè?Het resultaat van niet veel later.


Na het eten gingen we door naar het Leidseplein.


Schaatsbaan. Leuk! Jammer genoeg gingen we zelf niet schaatsen.


Daarna belandden we in een Ierse pub. Ik als The Script fan moest natuurlijk een Iers biertje proberen.


The Script volgt mij op Instagram, dus ik stuurde een DM naar ze waarop Mark weer reageerde. Super leuk! Fangirl momentje.


We zwierven wat rond door Amsterdam. We hadden een heel rondje gelopen en ook even door het Vondelpark gelopen, ondanks het al laat en donker was.


Maandag 7 december 2015
En we gaan door naar de maandag. Ik wilde nog even ons prachtige ''uitzicht'' delen met jullie. Haha!


Om 10 uur moesten we al uitgecheckt zijn, dus om half 10 stonden we al buiten het hotel. Waar ons hotel zat, waren heel veel restaurantjes, bakkers etc. in de buurt. We kwamen een Bakker Bart tegen en gingen er ontbijten. We hadden allebei de tosti met pesto en mozzarella. Hij was erg lekker!


Daarna liepen we nog even over de Albert Cuypmarkt. Altijd gezellig, ondanks het weer grauw was.


We waren allebei nog niet helemaal wakker (laat gaan slapen, extreem vroeg op). Dus een goed excuus om naar de Starbucks te gaan. Ik had gister een speculaas latte, dus dit keer ging ik voor de chestnut praline latte die ook heel lekker was.


Vervolgens pakten we de eerste en beste tram naar het centrum.


Abercrombie & Fitch was onze eerste halte. Vind het ook zo'n mooi gebouw!


De grachten van Amsterdam <3.


In Amsterdam waren ze ook al bezig met het opzetten van kertst bomen. Deze is genomen vanuit de Forever21.


We gingen op tijd weer naar het centraal station. We gingen ook nog even langs Zaandam, puur alleen voor de Primark. Daar kocht in onder anderen deze kersttrui van Home Alone. ''Merry Christmas, ya filthy animal.''


En om 5 uur waren we weer bij Thom thuis. Ik was in eerste instantie van plan om de auto te pakken en naar huis te gaan, maar ik was echt kapot. Dus bleef ik gewoon bij hem slapen. De hele avond zaten we op de bank kerstfilms te kijken. Heerlijker afsluiter van een top weekendje!


En dat was dan de plog van onze twee dagen in Amsterdam! Ik heb er niet super veel gekocht, maar als jullie toch benieuwd zijn naar een shoplog... let me know!

Liefs,
Chelsey

10 opmerkingen

 1. wat leuk dat je een nachtje weg bent geweest! En amsterdam is zo'n geweldige stad, kan ik zo blij van worden. <3

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gezellig!!! Volgende keer wel gaan schaatsen! Voor het ultieme wintergevoel ;) X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wilde ook graag, maar mijn vriend wilde niet omdat hij niet kan schaatsen :(. Gelukkig is er een schaatsbaan bij ons in de buurt! x

   Verwijderen
 3. Leuk om te zien! Jammer dat je niet ging schaatsen. ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het achteraf ook jammer, maar in mijn buurt is er gelukkig ook een schaatsbaan :)

   Verwijderen
 4. Wat een leuke foto's! Amsterdam is altijd leuk, en wauw je kersttrui is echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldige kersttrui! En lieve foto's aan het begin :) In Amsterdam is altijd wel wat leukst te doen! Schaatsen blijf een aanrader wat mij betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke foto's en het ziet eruit dat jullie het erg leuk hebben gehad:D
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Archive