Maybelline BabyLips balm & blush - Review

Zoals gewoonlijk was ik laatst weer wat aan het rondsnuffelen in de Kruidvat. Laatst schreef ik al een review over de super fijne primer van Maybelline BabySkin, maar nu kwam ik nog iets geinigs tegen wat ik nog nooit eerder heb gezien. Namelijk een lipbalm en blush in één! Je kan wel raden dat ik hier natuurlijk erg benieuwd naar was, dus nam ik hem meteen mee om hem te laten zien aan jullie.


De verpakking is erg klein, net als de verpakkingen van de primers. Ook staat er de bekende tekst op in het leuke lettertype. Op de voorkant (tenminste, ik denk dat het de voorkant is) staat ''Baby'' en op de achterkant ''Lips''. De verpakking zelf is al erg schattig. Ook is hij erg klein, je kan hem zo overal met je mee nemen.De vorm van de balm/blush zelf heeft de vorm zoals de EOS lipbalmen hebben. Dit vind ik op zich praktisch voor een lipbalm en blush.En dan nu een swatch. Het was erg lastig om er een foto van te maken, omdat de kleur heel subtiel en romig is. Het het is hele, zachte, roze kleur. Wat ook een pluspunt is, is dat de balm/blush heerlijk fruitig ruikt!


En op mijn lippen. De balm geeft niet veel kleur af op mijn lippen, ik had ook niet anders verwacht van een lipbalm. Het aanbrengen gaat gemakkelijk en de balm zelf voelt heerlijk romig aan op mijn lippen. Wat mij ook opviel, is dat deze lipbalm van BabyLips mijn lippen tenminste niet uitdrogen. Dit probleem heb ik jammer genoeg wel met de ''normale'' varianten.


Oké, waarschuwing van te voren: ik ben geen expert als het gaat om blush. Sterker nog, dit is de eerste keer dat ik uberhaupt heb geprobeerd om zelf een blush aan te brengen. Wel botste ik meteen tegen een paar dingen. Ik heb echt flink moeten smeren, al wilde ik een mooie blos krijgen op mijn wangen. Ook werd alles nogal plakkerig, omdat ik de blush met mijn vingers erin probeerde te ''tikken'' en te verdelen over mijn wangen en jukbeenderen. Uiteindelijk, na heel wat smeren, kreeg ik wel een mooi blosje op mijn wangen die je helaas niet goed ziet op de foto (oh well, I tried). Iets waar ik mij ook aan stoor, is dat mijn wangen nu de hele tijd plakken. De blush droogt dus niet als het ware op, maar blijft gewoon kleverig op je wangen zitten. Ik slaagde er ook niet in om een highlighter erboven aan te brengen door de plakkerige bende.


Goed, wat mijn conclusie nu is: fijn als lipbalm, maar minder fijn als blush. Tenminste, dat vind ik. Smaken verschillen. Of ik heb de blush verkeerd gebruikt, die optie is er natuurlijk ook altijd nog. Maar als ik zo kijk, zou ik toch liever gaan voor een blush in de vorm van poeder dan in de vorm van een lipbalm. Deze lipbalm/blush heb ik gekocht bij de Kruidvat voor €5,99. Volgens mij zijn ze niet bij alle filialen te krijgen (correct me if I'm wrong) en ze zijn ook snel weg!

Heb jij al eens een lipbalm en blush in één geprobeerd?

Liefs,
Chelsey

12 opmerkingen

 1. Ik zag deze aparte potjes inderdaad al in de winkel liggen en stiekem had ik geen idee wat ik me erbij moest voorstellen! Tot nu! Het lijkt me inderdaad wat lastig gebruiken als blush..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aan de ene kant is het handig als je weggaat. Je hebt meteen een lipbalm en blush in één. Jammer dat de blush zo plakkerig is.

   Verwijderen
 2. Ik dacht dat het handig zou zijn, maar als het plakkerig is kan je toch beter een gewone poeder blush hebben denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het product ziet er zo schattig uit! Als blush zou ik hem zelf ook niet zo snel dragen, ben wat dat betreft meer fan van wat opvallendere tinten. Maar als balsem lijkt 'ie mij erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een hele lichte en vooral onopvallende kleur. Had gehoopt dat hij er wat meer uit zou springen, maar helaas. Hij is fijn als balsem, maar dan zou je beter eerder kunnen gaan voor een normale babylips. Die zijn een stuk goedkoper!

   Verwijderen
 4. Als blush zou ik hem zelf ook niet snel gebruiken, maar als lippenbalsem zeker wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan het haast geen blush noemen, één plakkerige bende op je wangen! Maar als lippenbalsem is hij wel fijn.

   Verwijderen
 5. Hm, dit lijkt me echt helemaal geen product voor mij.
  Sowieso vind ik producten die voor meerdere dingen te gebruiken zijn een beetje gek..
  Mooie foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit was voor mij ook nieuw, maar was toch erg benieuwd. Lippenbalsem is prima, maar als blush.. gekke combinatie ook eigenlijk. Dank je wel!

   Verwijderen
 6. Wat een grappig product. Ik heb hem nog niet eerder gezien. Ik vind Babylips sowieso heel fijn, dus ben wel benieuwd naar dit product en dan voornamelijk als lippenbalsem. x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor die €5,99 zou ik hem lekker laten liggen, dan kan je net zo goed een ''gewone'' lipbalsem halen van BabyLips. Ben je een stuk goedkoper uit! x

   Verwijderen

Blog Archive