Wat te doen met je Polaroids?

Afgelopen zomer had ik een Polaroid camera aangeschaft, namelijk de Instax Mini. Ik ben er dol op! Inmiddels heb ik al een mooie collectie aan herinneringen en andere soort leuke foto's. Maar wat wil ik er nou mee gaan doen? Ik vind het veel te zonde om ze te blijven opbergen in een fotoblik, dus ging ik er even crea-bea mee aan de slag. In dit artikel ga ik jullie laten zien wat je zoal met je Polaroid foto's kan doen!


Fotolijstjes.
Iets wat je vast wel vaker doet met foto's: ze in een fotolijstje doen en in je kamer zetten of ophangen. Maar Polaroid foto's zijn eenmaal kleiner, vooral van de Instax Mini (die ik dus heb). Eigenlijk zijn ze ook te klein voor fotolijstjes, maar daar heb ik iets leuks op gevonden. Gewoon door decoratiepapier achter de foto te doen! Plaats de Polaroid foto in het midden van het lijstje, knip wat decoratiepapier op formaat van het lijstje, doe die achter de foto en je bent klaar!Hang ze op aan een slinger van lampjes.
Simpel, maar oh zo leuk! Ik heb een lange slinger van LED-lampjes in mijn kamer hangen en ondanks de vrolijke kleurtjes, vond ik het toch iets te saai ogen. Bij de Action kocht ik wat houten wasknijpers en die ging ik versieren met washi tape. Hang wat Polaroids op aan de slinger met de versierden wasknijpers and you're done!


Creëer een vorm met de fotootjes.
Dit heb ik zelf ook al vaker voorbij zien komen. Ik heb ze op deze manier opgehangen, maar je kan het natuurlijk in de vorm van een hart doen etc. Dit deed ik met poster plakgum. Maar je zou er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om ze op te hangen met washi tape. Ik heb ze alleen met poster plakgum opgehangen, omdat ik het niet te druk wilde laten ogen.
Smashbooken!
Voor degenen die niet weten wat een smashbook is: een notitieboek/plakboek die je vol plakt met allerlei random knipsels, foto's, plaatjes, teksten en misschien zelfs voorwerpen. Kortom: je kan ermee doen wat je maar wilt. Ik vind het in ieder geval onwijs leuk om te doen. Eigenlijk ben ik niet dol op Polaroids plakken in een fotoboek (of in dit geval smashbook), omdat ik het leuker vind als ik wat meer kan variëren. Daarom plak ik alleen mijn random Polaroids, die ik geen ander plaatsje kan geven, in mijn smashbook. Ben je toch weer flink creatief bezig.

Maak een dagboek / reis journal.
Heb je een notitieboekje die maar in je laatje ligt te verstoffen, maar die je niet gebruikt? Maak er een dagboekje of reis journal van. Als je bereid bent om meer geld uit te geven aan Polaroid fotopapier (aangezien ze pittig duur zijn), zou je een soort dagboekje kunnen maken waarin je (bijna) elke dag een foto opplakt van iets wat jou die dag blij maakte. Ben je iemand die vaak reist? Maak een reis journal. Neem je Polaroid camera mee op stap als je gaat reizen en maak een aantal kiekjes van je bestemming of wat je hebt gedaan/gegeten. Plak die in je reis journal en schrijf er wat bij. Lijkt mij in ieder geval erg leuk om te doen!

Doe ze in je agenda.
Ik heb zo'n agenda van de Hema waarin er van die handige hoesjes zit waar je eventuele foto's in kan doen. Erg leuk om jouw polaroids erin te doen. Ook hierbij kan je bijvoorbeeld weer aan de slag gaan met decoratiepapier. Als je dan op je stage of school zit en je bladert door je agenda, kom je die leuke foto's weer tegen en maakt dat je toch weer blij.


Dit waren mijn favoriete ideeën om te doen met Polaroid foto's. Bij mij begint het nu steeds meer te prikkelen om nog meer foto's te gaan maken met mijn Instax Mini, vooral na dit artikel!


Heb jij een Polaroid camera?

Liefs,
Chelsey

23 opmerkingen

 1. Zelf heb ik er geen. Ik vind ze toch een beetje duur!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Bij de Urban Outfitters betaal je er al snel €115 voor, maar bij de Hema €65. Het is wel een kleine investering, vooral vanwege het fotopapier.

   Verwijderen
 2. Wat een super creatieve ideeën! Ik heb ook een stapel polaroids op mijn bureau leggen waar ik niks mee doe: vet zonde! Ik zat te denken aan een schilderij lijst en met touw een aantal 'banen' te creëren zodat ik ze met wasknijpers op kan hangen maar jouw ideeën hebben echt voor inspiratie gezorgd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap wat je bedoelt ja, met ''banen''. Heb ik ook vaker voorbij zien komen en is ook super leuk om te doen! :) x

   Verwijderen
  2. Ik snap wat je bedoelt ja, met ''banen''. Heb ik ook vaker voorbij zien komen en is ook super leuk om te doen! :) x

   Verwijderen
 3. Gaaaaaf! Stiekem lijkt mij zo'n camera echt helemaal te gek!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi wat onwijs leuk! Tijdens mijn halloween party heb ik allemaal polaroids gemaakt en heb nu geen flauw idee wat ik er mee moest doen. Dit komt goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuke ideeën! Ik heb nog geen Polaroid, maar zou er wel graag eentje willen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan raadt ik je aan om er een bij de Hema te kopen, daar zijn ze een stuk goedkoper!

   Verwijderen
 6. Hele leuke ideeën! Ik heb helaas geen polaroid camera, maar zou er wel een willen. Vraag me alleen af of ik die dan ook ga gebruiken hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had precies hetzelfde haha. Maar als je er eenmaal eentje hebt, neem je hem echt overal mee naartoe!

   Verwijderen
 7. Leuk artikel! Ik heb geen polaroid camera, maar ben ook niet heel erg op zoek. Ik ben heel blij met mijn Canon camera haha. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook super blij met mijn Nikon, maar ik vind het ook leuk om een fysieke herinnering te hebben. Dat vind ik het leuke aan polaroids :)

   Verwijderen
 8. Paloroids zijn leuk!! Ik vind dat idee met die wasknijpers het leukst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke ideeën! Paloroids foto's blijven super cute!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zelf heb ik heel lang zitten twijfelen of ik wel of geen camera aan zou schaffen. Maar ik heb wel een paar leuke polaroid foto's op mijn kamer hangen! :-) Aan een touwtje met wasknijpers, staat heel schattig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou er eentje aanschaffen! Ik raadt je dan wel aan om bij de Hema te kijken, daar zijn ze veeeel goedkoper! :)

   Verwijderen
  2. Ik zou er eentje aanschaffen! Ik raadt je dan wel aan om bij de Hema te kijken, daar zijn ze veeeel goedkoper! :)

   Verwijderen