Terrorisme heeft geen religie | Gedachtes

Mijn eerst volgende artikel in de rubriek ''gedachtes'' zou eigenlijk gaan heten: ''Waarom ik zo graag weer naar Parijs wil''. Titel maar even aangepast en dat artikel laat ik nog even achterwegen. Ik hoef denk ik niet uit te leggen wat er afgelopen vrijdag, 13 november 2015, allemaal is gebeurd in Parijs. Maar ik wil toch met jullie delen wat mijn kijk op deze situatie is.


Vreselijk. Dat is het enige woord dat ik ervoor heb. Zo was ik gezellig wat drankjes aan het doen op de vrijdagavond met vrienden. Mijn vriend vierde namelijk zijn verjaardag. Totdat ik een appje kreeg van mijn moeder met de mededeling dat ''de pleuris is uitgebroken in Parijs'', zoals mijn moeder het verwoorde. En het bizarre is, is dat ik een paar weken geleden bijna een weekendje Parijs had geboekt voor dat weekend. Ik zou zelfs in mijn eentje gaan. Wat ben ik blij dat ik toch het weekendje toch niet had geboekt. Ik had echt zeven kleuren stront gescheten daar. Jammer genoeg zit het er voorlopig voor mij ook nog niet in om naar Parijs te gaan.

En dan nu even over de titel. ''Terrorisme heeft geen religie''. Ja, wat kan ik erover zeggen. Het is gewoon meer dan waar. De terroristen hoor je maar ''Allah Akbar'' roepen terwijl ze onschuldige mensen het leven ontnemen. Ze strijden zogenaamd namens hun God. Ik walg ervan. Volgens mij is het in hun ''religie'' toch echt verboden om mensen te vermoorden. En dan helemaal op zo'n afschuwelijke wijze. Dit zijn geen moslims, dit zijn terroristen en terroristen hebben geen religie.

Ik weet dat dit soort vreselijke scenario's dagelijks gebeuren in Syrië en Irak, maar Parijs komt toch nog best dichtbij voor mij. Natuurlijk vind ik wat er allemaal gebeurt in Syrië etc. afschuwelijk. We moeten ons niet alleen zorgen maken om Parijs, maar ook om wat er daar allemaal gebeurt. Maar waarom ik vooral stil sta bij alles wat er is gebeurd in Parijs, is omdat het toch heel dichtbij komt nu. Vooral omdat ik dat weekend zelf in Parijs had kunnen wezen.

Maar dit alles zorgt er niet voor dat ik in angst verder zal leven. Nee, dat is wat IS wilt. Ze willen juist dat we bang zijn. Natuurlijk zal ik wel waakzaam zijn en ik adviseer iedereen ook om dat te zijn, maar zo bang dat ik nergens meer heen durf? Dat echt niet. Die voldoening zou ik hun niet willen geven.

Wat is jouw kijk op deze hele situatie?

Liefs,
Chelsey


8 opmerkingen

 1. Terroristen hebben inderdaad geen religie. Veel mensen denken dat het aan de Islam ligt, maar mensen die in Allah geloven doden niet. Ze nemen hun geloof iets te serieus en letterlijk. Achterlijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het er hier zo mee eens! Als je zulke dingen doet kan je mij niet wijs maken dat je islamitisch bent, echte islamtische mensen doen dit gewoon niet, zulke enge en gemene dingen. Bah!

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee klopt. Ik heb een vriendin die moslim is en zij zei ook al dat die terroristen geen moslims kunnen zijn. Ik wordt er echt misselijk van als ik ze dan ''Allah Akbar'' hoor roepen, terwijl ze onschuldigen mensen van hun leven veroveren. Bah.

   Verwijderen
 3. inderdaad. Het is makkelijk om de schuld te geven aan moslims, maar geen enkel geloof support geweld. Dit zijn gewoon harteloze mensen die misbruik maken van de naam van een bepaald geloof.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik ook zo jammer, dat moslims nu de schuld krijgen. Een vriendin van mij is moslim en wordt gewoon bedreigd en uitgescholden in de trein terwijl ze op weg is naar school! Mensen realiseren zich niet dat dit geen moslims zijn, maar terroristen.

   Verwijderen
 4. Helemaal mee eens! Ik was bezig met het inpakken van mijn spullen voor een weekendje Maastricht toen ik het nieuws hoorde en ik werd er stil van. Ondanks dat je juist niet moet toegeven aan je angst (omdat IS dat wil bereiken), kreeg ik toch echt even de kriebels en begon ik realistisch na te denken dat dit binnenkort ook in Nederland zou kunnen gebeuren. Stiekem ben ik toch wel een beetje bang geworden, maar dit probeer ik zo min mogelijk te laten blijken. Gelukkig heeft Parijs steun van over de hele wereld en slaan steeds meer landen hun handen in een om de situatie aan te pakken. Hopelijk is het gauw over! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap het gevoel hoor! Heb precies hetzelfde, aangezien ik dit weekend naar Amsterdam zou gaan en volgende week naar het concert van Kensington. Momenteel richten ze zich vooral op grote evenementen waar veel mensen aanwezig zijn. Daarom durfde ik in eerste instantie niet naar het concert van Kensington, maar je moet je niet door je angst laten leiden. Ik hoop ook zo dat het zo snel mogelijk voorbij is, maar ik vrees het ergste. x

   Verwijderen

Blog Archive