Kensington 25 november - My concert experience

Hello everybody! Er is een nieuwe rubriek geboren op mijn blog: my concert experiences. Ik ben totaal niet vies van zo nu en dan een concertje te pakken, dus leek het mij leuk om er voortaan aparte artikeltjes over te schrijven en mijn mening met jullie te delen. Het zullen geen uitgebreide verslagen worden waarin ik alles in details vertel, maar ik vind het wel leuk om mijn ''concert experiences'' te delen met jullie. Woensdag 25 november was het, na het lange wachten, eindelijk tijd voor Kensington in het Ziggo Dome! Lees je mee?


Om 4 uur was ik al klaar op stage en ging ik snel naar huis om mezelf nog een beetje te kunnen opfrissen en om natuurlijk de kaartjes te pakken. Wat zien de kaarten er tof uit hè?


En hup, op de fiets naar station Alkmaar! Maar wat een gedoe was het met de treinen zeg. Continu vertraging. De hele rit naar Amsterdam Centraal naar Kensington geluisterd.


Op Amsterdam Centraal had ik met een vriend, Daniël, afgesproken. Snel nog even een patatje gehaald bij Smullers. We hadden nogal wat haast door al die vertragingen.


En dan eindelijk in het Ziggo Dome! We hadden al bijna het hele voorprogramma gemist, maar die konden we allebei niet dus dat scheelde wel weer. Voordat de show begon, werd er al omgeroepen dat er gebruik gemaakt zou worden van licht, vuurwerk en rook. Hierdoor werd ik wel enthousiast. Dit beloofd een geweldige show te worden. En dat was het ook zeker! Kensington trapte de avond af met het nummer Riddles en ik zat meteen helemaal in de concert vibe. Daniël en ik stonden allebei te dansen, juichen, klappen, noem maar op. Wat mij wel meteen opviel, was dat het publiek echter niet zo enthousiast was als ons. Het publiek was echt bizar rustig. Iedereen in de 1e en 2e ring zat rustig op hun plek en om mij heen stonden allemaal mensen met hun armen over elkaar heen gevouwen. En dan werd ik raar aangekeken als ik stond te dansen of te juichen. Prima, iedereen geniet op zijn of haar eigen manier, maar laat mij dan ook genieten op mijn eigen manier. Het kan er natuurlijk ook aan liggen dat het heel ander publiek was dan ik ben gewend. Veel ouderen namelijk en vrij weinig (voor zover ik kon zien) jongeren.


Wij kwamen best laat binnen in de zaal, maar wisten toch nog wel een mooi plekje in het midden te bemachtigen met redelijk goed uitzicht op het podium. Helaas stond er een man voor me waardoor ik bijna niks zag. Telkens als ik een stuk opschoof, deed hij dat ook. Aahhh, een frustratie uit mijn lijstje! Maar verder niks te klagen, vooral omdat de meesten om mij heen vrij rustig waren.

Maar wat een show, wat een show! Er werd volop gebruik gemaakt van licht, schermen, vuurwerk, rook en slierten die uit de lucht kwamen. Ook nam de band een minuut om het te hebben over de terreur. Er waren zat mensen die hun kaarten verkochten, omdat ze niet meer heen durfden. Maar Kensington was blij dat we er toch waren! "Dat jullie hier zijn na alles wat er is gebeurd, betekent dat de vrijheid die jullie voelen, groter is dan terreur." En dat is helemaal waar! Door deze uitspraak begon iedereen ook te juichen en te klappen. Prachtig moment, vond ik dit. 


Pas tegen het eind van de show begon het publiek los te komen, iets wat wij al vanaf het begin waren. Kennelijk had iedereen genoeg drankjes op om los te kunnen gaan. Vooral tijdens Streets ging de zaal los. Volgens mij kwamen de meesten daar ook puur en alleen voor het nummer Streets. Maar toch was het ge-wel-dig!


Eenmaal thuis had ik een tweet eruit gegooid met dat ik Kensington fantastisch vond. De ochtend erna kreeg ik te horen van Anouk dat Q-Music mijn naam noemde. Ze hadden namelijk een nummer van Kensington afgespeeld, hadden het daarna erover dat Kensington de avond ervoor in het Ziggo Dome stond en dat ''Chelsey Meijners ze fan-tas-tisch vond!''. Meteen even het fragmentje opgevraagd via de mail, want dit wil ik natuurlijk wel terugluisteren!


Al met al, Kensington wist er wel een fantastische show van te maken. De live muziek was geweldig en je kon de bass gewoon door je heen voelen beven. Ook de interacties met het publiek was erg leuk. Volgend jaar staan ze wederom weer twee keer in het Ziggo Dome, op 11 november & 12 november. Ik kan het zeker aanraden om een kaartje te kopen, want het was het dubbel en dwars waard. Fantastische show! Ik heb in ieder geval al kaarten gekocht in de presale voor 12 november, dus wie zie ik daar? ;)


Liefs,
Chelsey

5 opmerkingen

 1. Wat een heerlijk concert! Ik heb gister Coldplay tickets gekocht, daar kijk ik enorm naar uit!
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook super gaaf! Ik wilde eerst ook naar Coldplay, maar vind de Arena niks voor een concert. Ben een keer naar One Direction in de Arena geweest, maar dat vind ik toch tè groot! x

   Verwijderen
  2. Dat is ook super gaaf! Ik wilde eerst ook naar Coldplay, maar vind de Arena niks voor een concert. Ben een keer naar One Direction in de Arena geweest, maar dat vind ik toch tè groot! x

   Verwijderen
 2. Wow, super gaaf dat je hier was!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk verslagje! Ik was er woensdag ook (en ook vanuit Alkmaar, haha!) en vond het echt he-le-maal geweldig :D Heb zaterdag ook meteen voor 10 & 11 november 2016 kaarten besteld, haha :)

  En wat je zegt voel ik ook wel een beetje; ik zat op de tribune maar daar bleef iedereen tot halverwege War eigenlijk wel zitten. Ik vond het ook een beetje awkward om alleen te gaan staan, maar ik ging zittend wel helemaal los haha! En ik zag overal inderdaad vrij lang mensen zitten... Maar goed, dat heeft mijn plezier niet minder gemaakt ;)

  xx

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Archive