''In 3 stappen geld verdienen met je blog!'' | Gedachtes

Zo af en toe ben ik wat aan het rondstruinen op Pinterest. Grotendeels voor inspiratie voor aankomende artikelen. Maar wat ik de laatste tijd heel vaak tegenkom, zijn artikelen met tips om je blog klaar te maken om geld te gaan verdienen, of tips hoe je het snelst geld kan gaan verdienen met je blog. En dan vraag ik mij af: ‘’Gaat het bloggen tegenwoordig alleen maar om geld verdienen?’’ Daar wil ik het vandaag over gaan hebben. 


Iets langer dan een jaar geleden begon ik ‘’Life as Chelsey’’. Ik was vroeger al dol op het maken van websites, designen en vooral schrijven. Uiteindelijk besloot ik mijn eigen blog te beginnen om te schrijven over wat ik maar wil. Ik wist dat er mensen zijn die full-time blogger zijn geworden en dus geld verdienen met hun blog. Maar toen ik begon met mijn blog, was mijn doel niet om geld te gaan verdienen met mijn blog. Ik wilde gewoon lekker mijn meningen en gedachtes delen op mijn eigen internet plekkie.

Ik kom steeds vaker artikelen tegen met tips om geld te gaan verdienen met je blog. Op Pinterest wordt je dood gegooid met zulke artikelen. En dat vind ik ergens eigenlijk wel heel erg jammer. Waar doen we het allemaal eigenlijk voor? Waarom gaat het bij de meesten alleen maar om het geld? Natuurlijk is het leuk als je er een centje mee verdient of als je producten opgestuurd krijgt om uit te testen, maar het zou toch eigenlijk niet de hoofdreden moeten zijn om een blog te beginnen? Je moet een blog beginnen omdat je het leuk vindt om te schrijven, je gedachtes te delen, je mening ergens over te geven, omdat je ergens enthousiast over bent en niet alleen om het geld of de gratis producten. Naar mijn idee worden blogs tegenwoordig heel erg commercieel en dat vind ik jammer. Maar dat weerhoudt mij er natuurlijk niet van om te bloggen. Ik doe het voor mijn plezier, omdat het heerlijk tijdverdrijf is. En zo hoort het toch ook eigenlijk? 

Hoe denk jij hierover?

Liefs,
Chelsey

10 opmerkingen

 1. Ik wou hier precies hetzelfde over schrijven! Wat ik vooral irritant vind is dat niks meer oprecht lijkt tussen bloggers onderling. Elke blogger wil zo snel mogelijk groot/succesvol/beroemd/rijk... worden. Alle opmerkingen op je artikelen die je krijgt zijn inhoudelijk zwak en voorzien van een 'kijk ook eens op mijn blog'. Ik heb laatst mijn blog helemaal anders ingericht: geen sidebar meer, geen advertenties meer, geen niks meer.. puur omdat ik mezelf erop betrapte dat ik hetzelfde deed (niet met de comments, maar met geld willen verdienen). Ik blog nu weer voor mezelf - dat was ook de reden waarom ik begonnen ben. En weet je wat? Het is een stuk leuker zo. En mijn blog is een stuk mooier zonder al die advertenties;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het zo vreselijk, van die comments waarin ze reclame maken voor hun eigen blog. Natuurlijk zou het leuk zijn als je van een bedrijf producten opgestuurd krijgt om uit te testen, ik zou zoiets zien als een beloning voor het harde werk. Maar het zou gewoon niet de hoofdreden moeten zijn om een blog te beginnen.

   Verwijderen
 2. Ben het helemaal met je eens! Bloggen moet je voor jezelf doen! En als je er uiteindelijk geld mee kan verdienen of wel eens producten krijgt opgestuurd, dan mag je alleen maar in je handjes klappen. Maar mensen die het alleen maar voor het geld doen, jammer, zoek dan gewoon een baan ofzo :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja precies! Ze zijn waarschijnlijk gewoon te lui om de deur uit te gaan voor een baantje, dus hopen ze wat te kunnen verdienen door een blog.

   Verwijderen
 3. Ik begon met bloggen omdat ik het zo leuk vond tien jaar geleden ongeveer. In de loop van de tijd ontdekte ik dat er warempel geld mee kon verdienen. Maar zo ben ik dus zeker niet begonnen.

  Als je alleen maar een blog begint om er geld mee te verdienen lijkt het me ook best lastig om vol te houden.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. AMEN! ik ben het hier zo mee eens en word er eerlijk gezegd een beetje gek van. Ik weet nog wel dat ik laatst met iemand een discussie had over geld. Ik kreeg namelijk een gratis product EN 40 euro. Ik vind dat prima en alleen maar leuk dat een bedrijf wilt samen werken. Zij had me gezegd dat het belachelijk is en dat het ten alle tijden minstens 50 euro is, dat is het starttarief. Belachelijk vond ik dat haha. Ik doe het zeker niet om het geld en blij toe dat de meeste bloggers zo zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bestaat er zelfs een starttarief voor het bloggen?! Je kreeg een gratis product en ook nog eens een centje ervoor, dat is dan toch juist leuk als een bedrijf je zo benaderd!

   Verwijderen
 5. Jemig wat een goed artikel inderdaad! Bloggen moet je doen omdat je het leuk vindt en niet omdat je er geld mee wil verdienen... dan kun je toch net zo goed een bijbaantje zoeken? Gelukkig zijn er nog meiden die hier ook zo over denken :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben het hier zo mee eens! Het is zo vervelend dat soms mensen zelfs een blog maken om geld te verdienen, alsof dat je uitgangspunt moet zijn en dat zo snel gebeurd. Ik vind dat je met passie moet schrijven en omdat je het leuk vind, niet omdat je geld wilt verdienen. Tuurlijk vind ik het leuk als ik eens in de zoveel tijd een beetje centjes er mee verdoen, maar dat is niet waarom ik het doe! Heel goed artikel! <3

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja precies! Heel vaak hebben bloggers die betaald krijgen ook niet een ''eigen mening''. Ze vertellen gewoon wat het bedrijf wilt en dat vind ik ook altijd zo jammer. Als je er af en toe een leuk centje mee verdient, is dat juist leuk. Ik vind dat je dan wordt beloond voor het harde werken, maar het zou inderdaad niet de hoofdreden moeten zijn om een blog te beginnen. Dank je wel! x

   Verwijderen

Blog Archive