Frustraties bij een concert

Inmiddels heb ik al een aantal concerten achter de rug. Jonas Brothers, Britney Spears, Selena Gomez, One Direction, 5 Seconds Of Summer, The Script (2x), Maroon 5 en Fall Out Boy. Je kan best zeggen dat ik inmiddels al wat ervaringen heb als het om concerten gaat. Naast de leuke kanten van een concert, zijn er ook zat frustraties. En elk concert heb ik diezelfde frustraties weer (of ik heb gewoon elke keer pech). Dus in dit artikeltje ga ik even lekker tegen jullie zeiken!


Mensen van 2 meter die voor je neus gaan staan.
Oké, als je staanplaatsen hebt: deal with it. Je hebt er zelf voor gekozen. Ik heb zat keren gehad dat er een langer iemand voor mij ging staan. Dan probeerde ik een beetje over diegene zijn schouders te kijken of ik probeerde wat meer naar links of naar rechts te gaan staan. Maar echt elke keer, als ik dan een beetje verschoof zodat ik wat kon zien, ging diegene voor mij gezellig met mij mee verplaatsen. Arghhh! Bij Maroon 5 stonden wij front row. Achter ons stonden een paar meiden die echt klein waren. Ze hadden al aan het meisje voor hun gevraagd of zij voor haar mochten staan, omdat ze anders niks zagen. Het meisje reageerde bot: ''Ja, nou, het is hier al zo krap dus nee.'' Nou, lekker dan. Ben je zelf iets van 2 meter, kan je gemakkelijk over de hoofden kijken van die twee meiden en laat je ze geen eens voor je staan. Dus toen had ik tegen die twee meiden gezegd dat ze wel voor mij konden staan. Daar is toch helemaal niks mis mee? Ik kon alles alsnog perfect zien.

Mensen met rugzakken.
Waarom? Nee, echt. Waarom?! Die dingen zouden verboden moeten worden bij concerten en andere evenementen. Het is gewoon onwijs storend voor de mensen om je heen. We hebben al een paar keer meegemaakt dat er dan iemand voor ons stond met een rugzak. En zodra die gene begon te springen of te dansen, krijg jij vervolgens diegene zijn rugzak in je bakkes. Van die grote schoudertassen mogen van mij ook thuis gelaten worden bij concerten. Laatst bij Fall Out Boy stond er iemand naast mij met een schoudertas die helemaal volgepropt was en ik werd daardoor de hele tijd als het ware aan de kant gebonjourd. Wat een ergernis.

Ellebogen die in je zij of maag prikken.
Sommigen mensen vinden het nodig om helemaal uitgebreid te gaan staan met hun armen in hun zij, ellebogen naar achteren gestoken. En dan staan ze rustig om zich heen te draaien en rond te kijken en krijg je telkens die ellebogen in je zij of maag. Ik herken het. En als je het vervolgens een keer terugdoet, heb je ruzie. Feest.

Meiden die continu hun haar naar achter gooien.
Nog zo'n ergernis die je alleen hebt als je staanplaatsen hebt. Vaak sta je met z'n allen op een kluitje, al wil je een beetje goed zicht op het podium hebben. Het is al helemaal vervelend als er dan een meid voor je staat die het nodig vind om continu haar haar naar achter te gooien, waardoor jij vervolgens alles in je smoel krijgt. Lekker joh, dat haren happen. Tof.

Meiden die in je oren gillen.
Als je bij een One Direction of 5 Seconds Of Summer concert bent, kan je daar eenmaal niet onderuit komen. Maar bij bijvoorbeeld Maroon 5 en Fall Out Boy is het vervelend als er ook echt maar 1 meisje achter je staat te gillen in je oren. Bewaar dat soort praktijken maar lekker voor bij One Direction.

Het feit dat water duurder is dan bier.
2 munten voor bier, 3 munten voor een flesje water (zonder dop)?! Eigenlijk is dit gewoon schandalig. Het belangrijkste wat je zou moeten drinken bij een concert is water. En daar profiteren ze ook nog eens flink van. Ik ben iemand die altijd goed water moet drinken bij concerten, omdat ik al eens door de warmte en drukte ben flauwgevallen tijdens een concert. Bij de Heineken Music Hall betaalde ik voor 14 munten 20 euro. Reken maar uit. Een biertje kost 2 munten, dus dat is ongeveer €2,86. Voor een flesje water moet je 3 munten geven, dat is ongeveer €4,29(!!). Gewoon te gek voor woorden.

Handen en armen in je gezicht krijgen.
Dit heb je ook alleen bij staanplaatsen. Degene die voor je staat wordt enthousiast en gooit zijn armen in de lucht, maar niet oplettend waardoor jij zijn handen in je bakkes krijgt. Je hebt mensen die dan meteen hun excuses aanbieden, prima en bij een concert kan dat eenmaal gebeuren. Maar je hebt er ook mensen tussen zitten die zich dan omdraaien, je aankijken alsof ze iets vies hebben geroken en zonder zijn excuses aan te bieden zich weer omdraaien. Arrogantie tot en met.

Zo, ik heb even flink gezeikt. Maar uiteraard zijn er naast frustraties ook veel meer leuke dingen bij concerten. Bijvoorbeeld de sfeer, samenhorigheid met de fans, artiesten die contact maken met het publiek en ga zo maar door. Mijn mede-concertgangers zullen mij vast wel begrijpen. Misschien een idee voor een volgende artikel?

Ga jij wel eens naar een concert?

Liefs,
Chelsey

3 opmerkingen

 1. Wat een mooi lijstje aan concerten heb je al bezocht! Vele irritaties, maar daarin heb je ook groot gelijk. Inderdaad belachelijk dat water duurder kost dan bier!
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo gaaf ik wil dit ook een keer meemaken liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha! Wat grappig om te lezen. Ik herken het ook wel! Gaaf dat je al naar zoveel concerten bent geweest. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Archive