Een stap terug doen

Ik merk de laatste tijd dat ik mij te veel zorgen maak om bepaalde dingen. Al deze dingen hebben vooral te maken met het bloggen. Vandaag ga ik het hebben over een stap terug doen en waarom ik dat wil.Ik blog nu wat langer dan een jaar. Op het begin totaal niet actief, zo nu en dan gooide ik er een artikeltje tussendoor. Ik had geen eens 3 bezoekers op één dag. De laatste paar maanden, sinds ik het bloggen weer oppikte en anders ging aanpakken, is mijn blog best gegroeid. Van de 2/3 bezoekers op één dag, zijn dat er nu meer dan 100. Daar ben ik ook trots op, ondanks ik geen grote blogger ben. Maar de laatste tijd voel ik wel meer de verplichting om een artikel online te zetten, omdat ik bang ben dat anderen mijn blog niet meer zullen bezoeken. Soms zet ik zelfs een artikel online waar ik geen eens 1000% tevreden over ben, puur omdat ik iets wil online zetten. Eerst kwamen er twee artikelen online, nu zijn dat er vier. Ik heb enorm veel plezier in het bloggen, daar niet van, maar het wordt mij even te veel op dit moment. Trust me, als je elke dag stage loopt van half 9 tot 5, tussendoor sport, een lief vriendje hebt waar je graag mee afspreekt, vrienden die je graag ziet in het weekend en ook nog andere bezigheden hebt, worden 4 artikelen in de week mij te veel.  Zelfs als ik doordeweeks afspreek met mijn vriend, wil ik altijd nog even snel aan mijn blog werken. ‘’Schat, ik pak even mijn laptop. Ik moet nog even snel een artikel klaar zetten voor morgen.’’ En vervolgens ben ik bezig met schrijven en het bewerken van foto’s, terwijl ik het liefst dan met hem een filmpje kijk en lekker knuffel.  Mijn vriend vind het niet erg als ik nog wat aan mijn blog wil doen als hij er is, maar ik vind het zelf niet leuk. Ik krijg daardoor het gevoel alsof hij niet genoeg aandacht krijgt van mij, omdat ik te veel bezig ben met het internet.


Daarom ga ik vanaf nu een stap terug doen. Ik ben geen full-time blogger en er wordt niks van mij verwacht, dus waarom maak ik mij dan nog zo druk om het aantal artikelen die online komen in de week? Ik wil het bloggen leuk en als mijn hobby houden, niet dat het voor mij als een verplichting gaat voelen. Vanaf nu kies ik voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Maar jullie zijn voorlopig nog niet van mij af hoor!

Liefs,
Chelsey

13 opmerkingen

 1. Ik herken mezelf hierin: ook ik ben geen fulltime blogger, maar toch voel ik die druk om keer op keer wat online te zetten...
  XOXO esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik begrijp het goed! Ik heb helaas ook weinig tijd door mijn studie. En merk dat als ik een tijdje niets post, de bezoekers aantallen ook dalen. Maarja, ik blog voor mijzelf en statistieken motiveren me alleen, maar ookal zal niemand erop kijken. Bloggen blijft een passie. Kusjesxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Bij mij zijn de statistieken ook een motivatie. Maar je moet jezelf op de eerste plaats zetten en bloggen moet ook leuk blijven! x

   Verwijderen
 3. Ik herken het! Alleen ik plan het altijd in. Ik maak op zondag ochtend veel foto's van alle artikelen en ik schrijf dan ook alle artikelen voor de hele week. Ik kan in de week de producten testen. Ik hoef dan alleen nog naar mails en reacties te kijken. De rest komt vanzelf online!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik plan alles ook altijd in en werk flink vooruit, maar foto's maken kan bij mij alleen 's avonds maar dan wil ik liever ook ontspannende dingen doen zoals een serie kijken. In het weekend ben ik vaak geen eens thuis, dus bij mij moet alles gebeuren doordeweeks of op zondag!

   Verwijderen
 4. Ik herken het heel erg! Ik wil het ook niet als een verplichting laten voelen en precies sinds deze week komt er niet meer elke dag iets online. Dat wil ik ook niet meer en dat red ik ook gewoon niet met werk/afstuderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap je helemaal en soms voelde ik die druk ook! Ik werkte nooit voorruit en dacht ik af en toe alleen maar aan mijn blog. Gelukkig heb ik dat nu iets meer van mijn af gezet en als mensen je blog echt leuk vinden, zoeken ze toch wel op! ;) Ik probeer nu af en toe iets meer van te voren aan m'n artikelen te werken en nog steeds 3 artikelen per week online te plaatsen, maar als het er 2 worden is het ook geen probleem meer. Het moet leuk blijven als een hobby! Denk even aan jezelf en je vriend en dan komt je blog later wel weer goed! Succes meid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar dat is het hem juist, ik werk juist vooruit. Maar omdat ik elke werkdag stage heb, kan ik alleen 's avonds foto's maken terwijl ik dan ook liever andere dingen doe zoals lezen of een serie kijken en ik wil op tijd mijn bedje induiken haha. Maar je hebt wel gelijk, als ze mijn blog echt leuk vinden komen ze wel terug. Dank je wel!

   Verwijderen
 6. Groot gelijk meid, ik herken dat wel. Soms is het gewoon allemaal even veel en dan is een stapje terug doen het beste wat je kunt doen. Even de druk eraf en zelf je tempo bepalen. Niets mis mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik snap het hoor! Ik heb dit ook wel eens! Gewoon doen waar jij je het beste bij voelt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik snap het heel erg goed, ik doe op het moment ook een stap terug.. Omdat ik het héél erg druk heb nu. Goed van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik herken me hier zoooo erg in! Ik struggle hier ook erg mee atm, good luck to you girl <3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel goed juist om een stap terug te doen. Helaas merk ik het ook steeds vaker en vind ik het heel vervelend worden als ik eens drie dagen niks post. Ik weet dat het 't beste is om een stap terug te doen en misschien moet ik je maar gaan opvolgen ..

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Archive