De perfecte grilled cheese - Recept

Hoi! Ik vond dat het weer eens tijd werd om een recept te gaan delen op mijn blog. Omdat alle vorige recepten zo onwijs veel werden gelezen, moest ik wel nog een recept met jullie delen. Vandaag ga ik jullie laten zien hoe je de perfecte Amerikaanse grilled cheese kunt maken! Het is te vergelijken met een tosti, maar dan anders en véél lekkerder, trust me. Lees snel verder!


Ben je de simpele tosti met ham en kaas ook inmiddels wel weer zat en vind je dat het tijd wordt voor iets nieuws? Ga dan voor de grilled cheese! Kost wel iets meer moeite dan een gewone tosti, maar het is het dubbel en dwars waard.

Wat heb je allemaal nodig?
- Mayonaise
- Twee sneetjes wit of bruin brood
- Kaas
- Boter
- Kruiden roomkaas (optioneel)
- Een koekenpan


Stap 1: mayonaise.
Smeer op beiden broodjes mayonaise aan één kant zoals hieronder.


Stap 2 (optioneel): kruiden roomkaas.
Dit is volledig optioneel en volledig naar eigen smaak. Smeer op één broodje, op de kant waar nog geen mayonaise zit, wat kruiden roomkaas. Doe alleen niet te veel, want hoe meer je erop smeert, hoe minder knapperig je tosti zal worden. Plus, dan gaat de kruiden roomkaas overheersen. Maar het is natuurlijk wat je zelf lekker vindt!


Stap 3: kaas erop en in de pan pleuren!
Uiteraard doe je er nog kaas op. Ik doe altijd één plakje kaas erop, maar je kan er natuurlijk zoveel op doen als je zelf wilt. Broodjes op elkaar en je kan aan de slag gaan. Doe wat boter in de pan en laat hem op temperatuur komen. Doe je tosti in de pan. Let wel op dat de kanten met mayonaise aan de ''buitenkant'' zitten zodat hij goed kan bakken. Sla hem af en toe om en bak hem zo dat hij een beetje bruin wordt. Dit is natuurlijk ook maar net wat je zelf lekkerder vindt.


Stap 4: smikkelen maar!
Het beste gedeelte uiteraard. Als je vindt dat je grilled cheese er perfect uitziet, haal je hem uit de pan, snij hem door midden en pak jouw favoriete saus erbij. Ik vind het altijd lekker om een grilled cheese met curry te eten of met sweet chili saus. Maar het kan natuurlijk ook gewoon met mayonaise of ketchup. Voor ieder wat wils!


Geef toe, dit ziet er toch heerlijk uit?! Het is een simpel recept, maar het is zó veel lekkerder dan een normale tosti die je in een tosti apparaat gooit. Echt het proberen waard!


Ga jij dit recept uitproberen?

Liefs,
Chelsey
4 opmerkingen

Blog Archive