Catrice liquid lipstick VS Essence liquid lipstick

Heey allemaal! We kennen inmiddels vast wel de nieuwe producten van Essence en Catrice. Toen de nieuwe producten van Essence net in de Kruidvat lagen, kocht ik als eerste een liquid lipstick. Later kwam ik erachter dat Catrice precies dezelfde soort liquid lipsticks in het schap heeft liggen. Daar begon het mij erg te prikkelen. Ik was enorm benieuwd naar beide producten dus dit vroeg om een ''VS'' artikeltje. Lees verder!


Van de Essence liquid lipsticks heb ik 02 beauty secret en van Catrice 110 Best Seller, Truth Teller.
Qua vorm zien de liquid lipsticks er hetzelfde uit. Toen ik een tijdje geleden die van Essence gekocht, dacht ik dat het ook echt een lipstick was. Eenmaal thuis kwam ik er pas achter dat het eigenlijk een liquid lipstick is. Die van Essene vond ik best fijn, dus was ik ook wel benieuwd naar hoe die van Catrice zou zijn. Allebei de liquid lipsticks hebben zo'n lipstick illusie.


Zoals je ook kunt zien, wilde ik zo'n beetje de zelfde kleuren gaan uittesten. Zo lijken ze allebei een beetje verschillend. De verpakking van Catrice is ook groter, maar die van Essence is ook goedkoper.


Ze hebben beiden een handige spons applicator. Ik vind spons applicators tenminste handig, alleen niet met oogschaduw. Je kan de liquid lipsticks gemakkelijk aanbrengen. Ook hier kan je zien dat de liquid lipstick van Catrice wat donkerder oogt dan die van Essence.


En hier de swatches! Zoals je kunt zien is die van Catrice inderdaad wat donkerder. Die van Essence brengt in 1 keer wel wat meer aan en is ook wat meer smeuïg. Maar het gaat natuurlijk om het uiteindelijke resultaat: namelijk op de lippen zelf!


Boven is Catrice en onder is Essence. Uiteindelijk lijken de kleuren wel hetzelfde. Die van Catrice heeft wel wat meer kleur dan die van Essence. Ik vond het aanbrengen van die van Essence wel wat beter gaan dan die van Catrice. De liquid lipstick was Essence heeft een wat dikkere substantie en voelt ook wat meer kleverig aan op mijn lippen. Het aanbrengen van de liquid lipstick van Catrice duurde wat langer, omdat hij niet in één keer genoeg aanbracht. Maar het uiteindelijke resultaat van Catrice vind ik wel weer mooier dan die van Essence.


Conclusie: ik vind die van Catrice toch wat beter. Die van Essence voelt namelijk erg plakkerig aan op mijn lippen. De liquid lipstick van Catrice heeft ook wat meer kleur. Het duurt wel wat langer totdat hij goed zit, maar het resultaat vind ik mooier en hij voelt tenminste niet heel plakkerig aan op mijn lippen! De liquid lipsticks van Catrice kan je bij de Kruidvat kopen voor €3,99 en de Essence liquid lipsticks kan je kopen voor €2,59 ook bij de Kruidvat.

Welk merk vind jij beter? Essence of Catrice?

xoxo' Chelsey
@xChelseyy_2 opmerkingen

  1. Ah wat leuk zo'n battle! Zelf heb ik nog nooit een van deze producten gebruikt.. Ergens houd ik niet zo van het lipgloss achtige concept. Als ik het doe, doe ik het goed met een lipstick, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben normaal gesproken ook niet van de lipgloss. Best grappig eigenlijk, ik kocht die van Essence toen omdat ik dacht dat het een lipstick was, haha!

      Verwijderen

Blog Archive