Wreck This Journal inspiratie

Jullie kennen het boek misschien wel: Wreck This Journal. Ik ben al een paar jaar in bezit van een exemplaar.Op het begin was ik er best actief in bezig, maar later zakte het alweer af. Na een lange tijd pakte ik hem er weer bij en liet ik mijn creativiteit de vrije loop gaan. Daarom leek het mij leuk om mijn favoriete bladzijdes met jullie te delen!


Wat is ''Wreck This Journal''?
Even voor de mensen die het boek nog niet kennen. Wreck This Journal is een boek die jouw creativiteit wilt laten prikkelen en je op deze manier jezelf beter wilt laten leren kennen. Op elke bladzijde staat een opdracht, maar dit zijn geen normale opdrachten. Het is de bedoeling dat je het boek gaat ''slopen''. Zo staat er bijvoorbeeld een opdracht in waarbij je het boek aan een touwtje moet vastbinden en hem vervolgens over de grond te slepen. Of dat je iets onverwachts moet doen met de bladzijde. Ik had toen de bladzijde in de fik gestoken, dit zullen jullie straks ook terug zien. Er staan onwijs veel leuke opdrachten in en je hoeft ze niet helemaal op volgorde te maken, je kan ze gewoon kris kras door elkaar maken! Het boek is geschreven door Keri Smith. Ze heeft ook meerdere van dit soort boeken. Zo heb ik ook ''Finish This Book'' van haar. Ook erg leuk!Koffie spugen.
Koffie spugen? Hè, wat? Ja, koffie spugen! Dit was de eerste opdracht die ik deed in mijn Wreck This Journal. Op dat moment was ik koffie aan het drinken met mijn oma en moeder, dus vond de timing ideaal. Ik deed wat koffie in mijn mond en spuugde het er letterlijk uit op de bladzijde. Mijn oma en moeder verklaarde mij voor gek, maar dat soort opdrachten zijn juist leuk om te doen. Dus toen had ik dit ervan gemaakt!


Take what you need.
Op deze bladzijde moest je een papieren sliert maken, maar dit idee vond ik toch wat leuker. Stiekem had ik dit ideetje gepikt van WeHeartIt, oh well..


Fruit stickers.
Deze was ook zo onwijs leuk om te doen. Ik kreeg van iedereen hulp. Esmee die ging zelfs stickers ''jatten'' van de appels in de Albert Heijn. Die plakte ze dan op een velletje met plakband zodat ik ze weer in mijn Wreck This Journal kon plakken.


This is a sign.
Op deze bladzijde moest je doen alsof het een soort reclamebord was. Stel je voor dat hij echt langs de snelweg staat en mensen hem zien, wat wil je dan zeggen tegen hun? Daarom had ik deze quote erop gezet. Het was namelijk mijn favoriete quote op dat moment.


Likken en smeren.
Deze vond ik ook leuk te doen, omdat ik dit vroeger ook altijd deed! Weer even lekker kind zijn, altijd goed. Met stiften maakte in rechte lijnen, vervolgens geef je een likje aan je vinger en smeren maar. Het effect vind ik er ook erg leuk uitzien.


Bladzijde in de brand steken.
Je moest iets onvoorspelbaar doen met deze bladzijde. Ik heb er erg lang over moeten nadenken: wat wil ik met deze bladzijde doen? Ik zag een aansteker op de tafel liggen en toen schoot het idee mij te binnen. Hiervoor had ik wel hulp nodig van mijn vriend, omdat ik veel te bang was dat ik het hele boek in de brand zou steken, haha! Hoe het er uiteindelijk uitziet vind ik best gaaf.


Dit waren mijn favoriete bladzijdes uit mijn Wreck This Journal. Zoals ik al zei ben ik het pas net weer gaan oppakken, maar als er meerdere opdrachten voltooid zijn, dan ga ik er weer een artikel over schrijven als dat jullie leuk lijkt!xoxo' Chelsey
@xChelseyy_

5 opmerkingen

 1. Wauw! Hij is best mooi! Ik heb ook een Wreck This Journal, maar eigenlijk is hij nog zo goed al leeg... Helaas, te weinig tijd en inspiratie. Denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk, zeg. Ik heb zelf ook zo'n Journal gehad en vind het leuk om te zien hoe jij alle opdrachten hebt aangepakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. super leuk en spontaan vind ik dit altijd =D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Koffie spugen? Haha, perfecte timing lol. Ik zou dit ook wel willen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat boekje is zo grappig! Ik wil 'm ook nog altijd.

  BeantwoordenVerwijderen

Blog Archive