Mijn eerste (vreselijke) ervaring bij de MAC Store

Hoi! Sommigen van jullie wisten misschien al dat ik mijn eerste MAC lipstick wilde gaan halen. Dit ging ik gisteravond doen met Eliza in Amsterdam. Ik had al vele verhalen gelezen over eerste ervaringen van meiden bij de MAC Store. Deels waren goede ervaringen, maar het grootste gedeelte waren vreselijk. Ik had er zin in, maar wilde eigenlijk ook weer niet naar de MAC Store door alle verhalen die ik gelezen heb. Het zal toch niet bij elke MAC Store zo zijn? Gisteravond was ik naar MAC in de Bijenkorf geweest, naar de MAC Store zelf en daarna naar de Douglas. Echter heb ik ook geen goede ervaring gehad en wil even mijn stoom afblazen hier op mijn blog.


Toen we net aankwamen in Amsterdam, gingen we meteen door naar MAC in de Bijenkorf. We liepen meteen naar de lipsticks, want daar kwamen we voor. Ik zat een beetje rond te kijken, maar niemand van de medewerkers kwam mij helpen. Dus pakte ik zelf wat lipsticks, ging ik ze op mijn hand swatchen en ging ik er eentje uitproberen. Ik was er al gauw uit welke lipstick ik wilde halen. Eliza wilde nog een lipliner halen, maar omdat niemand ons kwam helpen hadden we besloten om maar naar de MAC Store te gaan.

We liepen de MAC Store binnen en vooraan stonden meteen de lipsticks. Er stond een vrouwtje die al geholpen werd door een man. Dus ik ging er bij staan, kijken of ze de lipstick hadden die ik graag wilde en stond gewoon netjes te wachten. Eliza probeerde de lades open te doen om de lipstick eruit te pakken, maar dat ging uiteraard niet. Dus ze vroeg aan de medewerker waar de lipsticks lagen waarop hij antwoordde: ''Bij de L van lipstick misschien, lieve schat.'' Dat begreep Eliza ook wel, maar ze wilde er een pakken zodat we konden afrekenen. ''Lieve schat, die pak ik voor je als ik je geholpen heb, ja?'' maar hij zei het echt op zo'n arrogante toon. Daarna liep hij weg en zei hij tegen het vrouwtje dat hij zo terug zou zijn. Hij ging namelijk wat meiden helpen die later dan ons binnen kwamen. Nou, oké prima. Ik wacht nog wel even. Maar het duurde lang en duurde lang. Eliza sprak een andere medewerkster aan met de vraag of ze ons kon helpen waarop de medewerkster reageerde: ''Ik ben nu deze mevrouw aan het helpen dat kan je toch ook wel zien?''. Wauw, oké. Inmiddels stonden we een half uur te wachten. '' Pff, zo vervelend dat we zelf niet de lipsticks kunnen pakken.'' Het vrouwtje die er ook stond te wachten begon een gesprek met ons. Ik vertelde aan haar dat ik al precies wist welke lipstick ik wilde en dat hij mij geen eens hoeft te helpen. Toen, na ongeveer een kwartier, kwam hij terug. ''Sorry lieve schat, ik ben er weer hoor.'' zei hij tegen het vrouwtje. ''Help deze meiden anders eerst maar, ze weet al precies welke lipstick ze wilt.'' heel aardig van het vrouwtje, maar het werd meteen de grond ingeboord door de medewerker. ''Lieve schat luister, ik ga jou nu helpen of helemaal niet. Achter staan ook nog een paar meiden op mij te wachten en deze twee dames wachten maar even.'' hij zei het op een onwijs arrogante toon met zijn handen ophoudend. Zó, wat een potje arrogantie! Ik stond hem echt aan te kijken met open mond. Was hij nou serieus? ''Maar ik moet maar 1 lipstick hebben, ik weet al precies welke en je hoeft mij verder ook niet eens te helpen.'' zei ik tegen hem. Ik kon het gewoon niet geloven en was diep verontwaardigd. ''Je wacht maar.'' kreeg ik als antwoord. Dit pikte wij uiteraard niet. Eliza had een lipliner in haar handen die ze wilde halen, maar die smeet ze terug het bakje in. Toen liepen we de winkel maar uit. Ik was niet van plan om daar nog iets te kopen. We liepen naar buiten, toen Eliza zich nog even omdraaide. ''Nou, doeg hè lieve schat.'' zei ze nog tegen hem. De medewerker keek ons toch een potje arrogant aan. En toen liepen we boos weg.

Onze laatste kans was de Douglas, hopend dat het personeel daar beter zou zijn. We liepen naar binnen en werden meteen geholpen door een aardig meisje. Ze pakte meteen de lipstick die ik wilde kopen en Eliza werd ook meteen geholpen met het uitkiezen van een nieuwe lipstick en lipliner. We hadden het verhaal van de MAC Store ook aan de medewerkster verteld en zij schaamde zich ervoor dat dat allemaal is gebeurd. Zij kan er natuurlijk niks aan doen, maar ze vond de manier waarop wij werden behandeld niet kunnen. Na ongeveer 10 minuten konden we al afrekenen en stonden we weer buiten de Douglas.

Ik heb dus uiteindelijk wel een lipstick kunnen kopen, maar liep niet met een tevreden gevoel naar buiten. Ik wilde graag mijn eerste MAC product kopen bij de MAC Store zelf, maar de manier waarop wij behandeld werden was gewoon niet normaal. De medewerker in de MAC Store deed alsof wij niet waardig genoeg waren voor hun producten. Ik durf te wedden dat als ik in haute couture daar naar binnen was gelopen, dat dan meteen alle medewerkers op mij af zouden komen rennen. Ik kan je wel vertellen, dat de medewerker zeker niet meer waardig is dan ons. Vooral met zo'n houding. Bah, wat een arrogantie! 1 ding weet ik zeker: ik kom nooit meer bij de MAC Store. Tenzij ik zin heb om een uur te wachten totdat ik geholpen wordt. Er zullen vast wel MAC Stores zijn waar het personeel wel klantvriendelijker is, maar de MAC Store in Amsterdam heeft het voor mij volledig verpest. Voortaan maar naar de Douglas of online bestellen dan maar.

De review van de lipstick die ik heb gehaald en de plog van deze dag komt binnenkort online!

xoxo' Chelsey
@xChelseyy_

19 opmerkingen

 1. Oh verschrikkelijk! Wat een arogantie, wat kan ik mij daar aan irriteren. Ik snap nooit ook hoezo medewerkers zo doen en hoe dat het mag! :o Heel bizar, wel fijn dat je bij de douglas goed werdt geholpen. <3

  Liefs! Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja echt! Eerlijk gezegd zag ik het wel al aankomen, omdat ik meerdere slechte verhalen had gelezen. Maar dat het allemaal ook echt zo zou zijn had ik nooit verwacht! x

   Verwijderen
 2. Oh jeej! Wat vreselijk! Ik had daar waarschijnlijk een enorme scène staat maken..kan daar zo enorm slecht tegen! En allemaal als ze telkens: Lieve schat..blijven zeggen. IK BEN JE LIEVE SCHAT NIET..haha Gelukkig heb je uiteindelijk wel je eerste MAC product kunnen kopen, maar je had natuurlijk gehoopt dat je een beetje waar voor je geld kreeg. Zeker wat betreft klantvriendelijkheid. Grr! Fijn dat de mensen bij de douglas wel tijd voor jullie hadden! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben altijd wel iemand die zich nog inhoud, maar die vriendin van mij kan wel echt uber arrogant terug doen haha! Mij vindt je in ieder geval niet meer bij de MAC Pro Store, voortaan gewoon lekker naar de Douglas. In de Bijenkorf werd ik ook geen eens geholpen, grrr. x

   Verwijderen
 3. Pff wat achterlijk zeg. Je mag gewoon verwachten dat je goed geholpen wordt! Vooral als je zo'n prijs betaald voor een lipstick. Ik heb gelukkig wel goede ervaringen met MAC verkooppunten. Ik ga volgende week naar Amsterdam en wilde dan ook even naar de MAC Store. Ik ben heel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wens je alvast veel succes bij de MAC Store in Amsterdam! Hopelijk is er dan wat klantvriendelijker personeel daar aan het werk als jij er langs gaat x

   Verwijderen
 4. Echt bizar zeg, ik vind dat je iedereen gewoon moet helpen zeg. Ik zou nu echt gewoon nooit naar de Mac Store willen. Ze moeten je gewoon beleefd helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wilde eerst ook helemaal niet naar de MAC Store vanwege alle verhalen, maar ik dacht bij mezelf: het zal toch niet in elke MAC Store zo zijn? Beetje balen dat het personeel inderdaad arrogant is.

   Verwijderen
 5. Jemig wat erg zeg! Echt achterlijk dit! Ik zal ook direct al mijn spulletjes wegdoen en daar geen stap meer in de winkel doen. Belachelijk dat ze je zo behandelen! Fijn dat je je lipstick uiteindelijk nog wel bij de Douglas hebt kunnen halen, maar ik begrijp dat je hem eigenlijk liever bij een echte MAC store had willen kopen... Ik ga nu dus echt niet meer naar een MAC store haha! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik wilde heel graag mijn eerste MAC product bij de MAC Pro Store zelf kopen, maar helaas moet het personeel zo arrogant zijn. Ik kom er in ieder geval niet meer, voortaan maar lekker naar de Douglas! x

   Verwijderen
 6. Oh ik zit dit echt gewoon met walging te lezen! Hoe kunnen ze dit flikken om mensen (klanten) zo te behandelen. Belachelijk! Die mensen verdienen niet eens een baan, zo veel mensen die graag zouden willen werken en dan niet aangenomen worden. Maar de mensen die werk hebben doen zo..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat begrijp ik dus ook niet. Je moet toch juist blij zijn als je bij zo'n high-end merk als MAC mag werken? Kennelijk zijn ze daar toch niet zo blij met hun baan en vinden ze zichzelf te hoog ervoor...

   Verwijderen
 7. Ah super balen dat het zo ging! Ik heb op zich ook wel eens moeten wachten ij de Mac, maar het was nooit zo erg.. Naja je weet nu iig wat je kunt verwachten. Voortaan maar lekker naar die in de Douglas dus :) xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een kwartiertje wachten, oké prima. Maar dat je er dan vervolgens ongeveer een uur staat te wachten terwijl je al weet wat je precies wilt.. Het vrouwtje die ook stond te wachten zei al tegen de medewerker dat hij mij eerst kon helpen, omdat ik al wist welke lipstick ik wilde en hij hem echt alleen voor mij hoefde te pakken... Heel wat tijd verspilt daar dus voortaan inderdaad lekker naar de Douglas! x

   Verwijderen
 8. Ik heb dit echt veel vaker gehoord, wat vervelend! Ik heb het in Eindhoven ook wel eens gehad bij de Bijenkorf. Ik was drie vriendinnen, wij zijn alledrie echt gepassioneerd over makeup EN waren echt van plan iets te kopen, maar we werden gewoon niet geholpen. In Utrecht in de Bijenkorf vond ik het personeel wel heel erg aardig! Ik bestel alleen liever online tegenwoordig, scheelt in gezeur daar en reistijd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Getsiee! Dat zo'n medewerker echt daadwerkelijk zich te goed voelt. Bahh,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja... Die Mac store.. Ik weet het echt niet! Ik was daar laatst ook en die man wou me niet helpen! Douglas is toch wat beter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, echt verschrikkelijk he? Ik heb er geen stap meer binnen gezet in ieder geval. Het personeel bij de Douglas is wel altijd aardig tegen mij en willen mij ook altijd meteen helpen.

   Verwijderen
 11. Ja... Die Mac store.. Ik weet het echt niet! Ik was daar laatst ook en die man wou me niet helpen! Douglas is toch wat beter

  BeantwoordenVerwijderen