Kleurshampoo Kruidvat, 4.0 Warm Brown - Review

Laatst zag ik op de Instagram van Pinkypolish de kleurshampoos van Kruidvat voorbij komen. Het liefst racete ik meteen naar de Kruidvat om er een te halen. Ik kon niet kiezen tussen 2 kleuren, dus heb ik ze allebei maar meegenomen. Ze kostten maar €1,99, dus waarom ook niet? In dit artikel ga ik ze voor jullie uittesten en mijn (eerlijke) mening geven over de Wash In, Wash Out kleurshampoos van de Kruidvat.


Ik ben als eerste begonnen met 4.0 warm brown. Warm brown beloofd een subtiel warm bruin effect te geven aan midden bruin haar tot donker bruin haar. De kleurshampoos van de Kruidvat bevatten geen ammoniak en houdt tot 3 haarwassingen. Hier was ik wel erg benieuwd naar, vooral omdat de kleurshampoos maar €1,99 kosten. Is €1,99 de moeite waard of heb je er totaal niks aan? Ik ga het uittesten voor jullie! Naast 4.0 warm brown had ik ook 6.7 chocolate brown gehaald. Ik wilde ze eerst allebei uittesten en dan pas een review erop knallen, maar ik ben veel te bang dat als ik de kleurshampoos zo vaak achter elkaar gebruik, dat mijn haar dan naar de knoppen gaat. Dus ik begon gewoon met 4.0 warm brown en dan zal over een tijdje wel 6.7 chocolate brown op mijn blog verschijnen!Hoe gebruik je de kleurshampoos? Breng de kleurshampoo aan op nat haar en laat dit dan 5 minuten intrekken. Het goedje schuimt goed net als een normale shampoo en is een beetje oranje van kleur, alleen vind ik het niet erg prettig ruiken. De kleurshampoo ruikt namelijk een beetje chemisch. Na 5 minuten goed de shampoo uitspoelen. Nadat ik hem had uitgespoeld, deed ik nog een beetje conditioner over de lengte van mijn haar om het toch nog wat frisser te laten ruiken en voor wat extra verzorging. Daarna deed ik mijn dagelijkse haar producten in mijn haar: Lush R&B hair moisturiser, Andrélon Oil & Care crème en anti-klit spray en argan olie in de puntjes. Toen ben ik mijn haar gaan drogen met de föhn.


Links kan je zien hoe mijn haar was voordat ik de kleurshampoo had gebruikt en rechts het resultaat de dag erna (ik was mijn haar namelijk 's avonds). Ik merkte nog niet veel verschil qua kleur, maar mijn haar glanst wel wat meer en voelde onwijs zacht aan! Maar ik hoopte wel op een kleurverandering, dus paar dagen erna ben ik het gewoon nog een keer gaan proberen.


Links zie je het resultaat van de eerste poging en rechts van de tweede poging. Nog steeds geen kleurverschil. Alleen mijn oma vond dat mijn haar meer ''rood'' was, waarom weet ook niemand.


Een paar dagen later weer opnieuw geprobeerd en weer zonder veel verschil in kleur. Misschien had ik beter wel de chocolate brown kunnen gebruiken, omdat die een stuk donkerder is. Maar de shampoos beloven ook een subtiel kleurtje, het is dus niet zo dat je haar meteen compleet anders is en dat het lijkt alsof je het net hebt laten verven bij de kapper. Op de webshop van Kruidvat staat ook dat als je een intenser kleurresultaat wilt, dat je de shampoo dan moet aanbrengen op droog haar. Ik denk dat ik dat gewoon een keer ga proberen, maar voorlopig nog even niet.


Hier nog even een before & after foto. Er is wel duidelijk een verschil, niet qua kleur, maar wel zeker dat het meer glanst. Daar ben ik al erg blij mee. Plus puntje is ook dat het mijn haar ook zachter heeft gemaakt. Voor die €1,99 vind ik het proberen echt wel waard!

Wat vinden jullie van de kleurshampoos van de Kruidvat?

xoxo' Chelsey
@xChelseyy_

11 opmerkingen

 1. Misschien is het het licht, maar ik zie toch duidelijk verschil! Subtiel, ok, maar toch mooi! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie op zich ook wel verschil! Erg mooi is het! Fijn dat het ook zo glanst. Pretty hairss. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het is nu warmer mooi subtiel verschil hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is nu inderdaad wat warmer, maar het verschil is inderdaad maar klein.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vond het echt waardeloos spul. Ik zie bij jou toch wel iets van verschil, maar ook heel weinig..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had jouw review toen ook gelezen en het viel bij jou inderdaad erg tegen. Maar bij jou had jouw haar ook meer glans en dat is eigenlijk wat de kleurshampoo zo'n beetje doet. Het is namelijk niet echt verf, maar zou wel voor een subtiel kleurverschil zorgen. Bij mij is mijn haar dus iets warmer geworden, maar het ook gehoopt op wat meer kleurverschil. De volgende keer maar een donkere kleur uitproberen!

   Verwijderen
  2. Ik had jouw review toen ook gelezen en het viel bij jou inderdaad erg tegen. Maar bij jou had jouw haar ook meer glans en dat is eigenlijk wat de kleurshampoo zo'n beetje doet. Het is namelijk niet echt verf, maar zou wel voor een subtiel kleurverschil zorgen. Bij mij is mijn haar dus iets warmer geworden, maar het ook gehoopt op wat meer kleurverschil. De volgende keer maar een donkere kleur uitproberen!

   Verwijderen
 6. Ik zie wel iets een verschil. Grappig dat de reviews zo verschillend zijn en dat ik slechte of hele goede lees.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb zelf kastanje kleurig haar en de deep red geprobeerd.
  De eerste keer zag je bijna niks maar na de tweede,derde keer gebruiken toch wel een duidelijk verschil.
  Een mooie rode kleur en glans. Zeker een aanrader.
  Mocht je zoals mij kleur op je gezicht hebben.
  Een watje met nagellak remover haalt het zo weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Had je het toen gedaan op droog haar? Ik las namelijk dat als je de shampoo aanbrengt op droog haar, dat de kleur dan beter wordt.

   Verwijderen
 8. Ik heb zelf kastanje kleurig haar en de deep red geprobeerd.
  De eerste keer zag je bijna niks maar na de tweede,derde keer gebruiken toch wel een duidelijk verschil.
  Een mooie rode kleur en glans. Zeker een aanrader.
  Mocht je zoals mij kleur op je gezicht hebben.
  Een watje met nagellak remover haalt het zo weg.

  BeantwoordenVerwijderen