A lesson I've learned yesterday #2

Wat mij steeds meer opvalt, is dat wij allemaal best vaak onze excuses aanbieden voor allerlei dingen. Dit komt vooral vaak voor in het hele Blogger wereldje. Voor als een artikel niet op tijd online is gekomen, als de foto’s wat mindere kwaliteit hebben.. ga zo maar door. Hier wilde ik het nu graag over hebben, maar ook vooral om mijn gedachtes te delen met jullie. Lees verder!


Een keer was ik aan het rondsnuffelen op een blog en bijna elk artikel begon met ‘’het spijt me dat er zo lang niks meer online is gekomen’’. En dan vraag ik mij af: waarom zeg je dat het je spijt? Bloggen doe je voor jezelf, omdat je het leuk vind om te schrijven. Niet omdat mensen op vaste dagen een artikel van jou verwachten. Want als het als een verplichting begint te voelen, vraag jezelf dan af of je dit nog wel voor je eigen plezier doet. Ik heb namelijk ook een periode gehad waarin ik op vaste dagen een artikel online gooide. Op het begin had ik onwijs veel ideeën en inspiratie. Al gauw kwam er 3 of 4 keer in de week een artikel online. Ik raakte zo enthousiast, dat ik al snel door al mijn ideeën heen was en ik mij schuldig voelde als er geen artikel online kon komen. Maar als ik ook terugkijk naar de artikelen van toen, vind ik de kwaliteit matig. Kwaliteit boven kwantiteit, zoals ze altijd zeggen. Toen ben ik ook even een tijdje gestopt met bloggen en ben het pas weer gaan oppikken toen ik er écht zin in had. Ik heb ook geen vaste upload dagen meer, want ik vind dat een beetje onzin geworden. Natuurlijk houden wij, bloggers, van wat structuur in ons leven, maar juist door vaste upload dagen begin je je verplicht te voelen en wordt het bloggen (voor mij dan) minder leuk.

Ook zie je vaak dat mensen zich verontschuldigen voor foto’s die mindere kwaliteit hebben. Aan de ene kant denk ik: als je het niet helemaal eens bent met de kwaliteit, zet het er dan ook niet op. Maar ik denk ook weer: we leren allemaal nog. Eigenlijk ben ik niet de juiste persoon om hierover te oordelen, aangezien mijn foto’s ook niet fantastisch zijn. Maar ik ben bezig met het leren kennen van mijn spiegelreflex camera. Iets wat heel belangrijk is, je camera leren kennen. Alleen dan kan je de mooiste foto’s maken, maar het leren kennen van je camera heeft natuurlijk ook tijd nodig. Gun jezelf de tijd die je nodig hebt voor het leren kennen van je camera en ga je niet constant erom verontschuldigen. 


En dan heb je natuurlijk de redenen waarom iemand niks heeft gepost. School, werk, stage, inspiratieloos… we kennen het allemaal. Dus stop met jezelf te verontschuldigen, want dat is helemaal nergens voor nodig! Als een keertje een artikel niet op tijd online komt, so what? Voel je niet verplicht om ergens over te schrijven. My number one rule: ik schrijf alleen een artikel als ik er écht zin in heb en ik er écht enthousiast over ben!

xoxo' Chelsey
@xChelseyy_2 opmerkingen

Blog Archive