♥ OREO BAKMIX VOOR CUPCAKES VAN DE ACTION ♥


Bij de Action verkopen ze hele leuke bakmixen van Oreo en Milka. Cupcakes, brownies en taarten. En van de week had ik besloten om de Oreo cupcakes te gaan maken. Ook ging ik voor het eerst mijn Cupcake Maker gebruiken van Excellent Electrics. Ben jij dol op Oreo maar ook op cupcakes? Lees dan snel verder!

Ten eerste, ik heb de Cupcake Maker gebruikt van Excellent Electrics. Deze had ik ooit van mijn opa en oma gehad. Ik heb even de prijs ervan opgezocht; op Bol.com kost hij € 27,95 en bij de Blokker is hij in de aanbieding voor € 14,99. Dus als je van plan bent om hem ook te gaan kopen, zou ik hem zeker bij de Blokker halen!

Wat heb je allemaal nodig?
-          Cupcake Maker ( en als je die niet hebt, kan je natuurlijk gewoon de oven gebruiken!)
-          Oreo Bakmix voor cupcakes, € 1,39 bij de Action
-          175 gram Philadelphia Naturel
-          75 gram boter of margarine
-          2 eieren
-          ± 100 ml water
-          Dr. Oetker Bakspray of boter om de maker mee in te smeren


Als je alles hebt, kan je aan de slag gaan! Ik ben als eerste begonnen met het maken van het beslag, omdat de Cupcake Maker snel op temperatuur is. Smelt eerst de boter, zodat die makkelijk te mengen is. Dit heb ik in de magnetron gedaan. Daarna deed ik de bakmix, de gesmolten boter, het water en de 2 eieren in een grote kom. Met een spatel meng ik het tot een glad geheel. Je kan dit natuurlijk ook met een mixer of een garde doen, maar ik vond het handiger om het met een spatel te doen. Als het een glad geheel is, doe je een deel van de verkruimelde Oreo koekjes in het beslag (in de verpakking zit namelijk ook een zakje met verkruimelde Oreo koekjes), en dit meng je weer met je spatel. En dan ben je klaar met het beslag.


Dan kan je aan de slag gaan met de Cupcake Maker. Als je het niet met een Cupcake Maker maakt, dan moet je de instructies volgen achterop de verpakking van de bakmix!
Als eerste moet je natuurlijk de Cupcake Maker in sprayen met een bakspray of je smeert hem in met boter. Dan ga je hem voorverwarmen. Dit gaat heel gemakkelijk, vooral omdat je geen temperatuur hoeft in te stellen. Je sluit de maker gewoon aan en je wacht totdat het rechter lampje gaat branden. Als die brandt, is de maker op temperatuur en kan je gaan beginnen met het maken van de cupcakes.
Met een eetlepel verdeel ik het beslag in de Cupcake Maker. Wat mij wel meteen op viel, was dat de cupcakes wel kleiner worden door de Cupcake Maker. Daardoor kan je meer cupcakes maken.
Als je het beslag in de maker hebt gedaan, doe je de klep dicht en wacht je ongeveer 8 minuten. Na 8 minuten check je even of ze goed zijn. Dit deed ik met een vork. Ik prikte de vork dan in de cupcake en als de vork er weer schoon uitkwam, wist ik dat de cupcakes goed waren en eruit konden. En zo ga je door totdat je beslag op is!


Ben je klaar met het maken van de cupcakes? Laat ze dan eerst even afkoelen. Ondertussen kan je beginnen met de topping. In de verpakking van de bakmix zit namelijk ook nog een poeder voor de topping. Hierbij ga je ook de Philadelphia nodig hebben. Doe de Philadelphia en de poeder in een kom. Deze mengde ik ook weer met een spatel. Zodra de cupcakes afgekoeld zijn, kan je met een lepel de topping doen op de cupcakes. Ik moet eerlijk zijn, ik ben hier totaal niet goed in haha. Maar het is mij gelukt om een beetje redelijk resultaat te krijgen. Als je de topping hebt verdeeld over de cupcakes, doe je de laatste beetje koek kruimels over de topping en je bent klaar!
Nadat ze uit de Cupcake Maker zijn gekomen.
En hier met de Philadelphia topping.
Dit was de eerste keer dat ik heb gewerkt met de Cupcake Maker. En het beviel mij wel! Ze zijn lekker snel klaar en de cupcakes worden ook heerlijk. Het enige nadeel is dat de cupcakes kleiner worden als je ze met de Cupcake Maker maakt. Maar het resultaat is alsnog goed. Ook heb ik een paar andere bakmixen geprobeerd van de Action (Milka brownies en Milka taart) waar ik ook tevreden over ben. Ze zijn absoluut niet moeilijk om te maken en je hebt er ook niet veel voor nodig. Plus, de bakmixen zijn ook nog eens erg goedkoop. Als je van plan bent een keertje lekker te gaan bakken, kan ik je de bakmixen van de Action zeker aanraden. 

Mijn eindresultaat! :)

1 opmerking

  1. Je cupcakes zijn goed gelukt hoor. Ik gebruik bijna altijd bakmixen maar dan van een andere bakmix.

    BeantwoordenVerwijderen