♥ WEEKENDJE PARIJS ♥

Zoals jullie misschien al wisten, was ik dit weekend ( 10 oktober t/m 12 oktober ) naar Parijs samen met Mendie van Mylifeasmendie! Wat hebben we een ongelofelijk weekendje gehad. En ik wil er graag het een en ander over vertellen, dus lees snel verder!Een tijdje geleden waren het de ‘’Franse weken’’ bij de Albert Heijn met een geweldige aanbieding. Een weekendje Parijs voor maar € 99,00 inclusief heen – en terugreis, hotel en ontbijt. Dit was in samenwerking met Oad. Mendie stuurde mij meteen een berichtje om te vragen of ik mee wilde. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen, vooral voor zo’n goedkoop prijsje!

Vrijdagochtend om 4.45 was het zover, wij gingen naar Parijs. Om 4.45 moesten wij op het Amsterdam RAI station zijn. Mendie’s vader bracht ons erheen. We waren veel te vroeg, maar dat is natuurlijk alleen maar beter. We stonden als een van de eersten bij de bus en konden een mooi plekje bemachtigen bovenin helemaal vooraan. Daar hadden we ook de meeste beenruimte, wat erg fijn was. Iedereen mocht maar 1 koffer meenemen, ze keken niet naar je handbagage. We hadden namelijk allebei veel eten en drinken mee en een kussen. De heenreis duurde voor mijn gevoel wel heel lang, omdat we in Nederland nog naar andere opstapplaatsen reden en in België en Frankrijk een paar keer zijn gestopt voor een plaspauze. Rond half 2 ’s middags kwamen we dan eindelijk aan bij ons hotel, het Ibis Budget hotel Porte de Montmartre. Het buurtje waar het hotel was, was niet erg prettig. Het was namelijk echt de ghetto wijk van Parijs. In de avond zou je niet in je eentje daar over straat kunnen lopen.

Eenmaal in het hotel, kregen we te horen dat we pas om 3 uur onze kamers in konden. Daar stond je dan met al je bagage. Je kon dan wel je koffers achterlaten daar in de kantine en dan je gang gaan, maar wij vonden het niet zo’n fijn idee om onze spullen in een kantine achter te laten. Wij hadden dus besloten om tot 3 uur te wachten in de lobby. Wat later kregen we te horen dat het waarschijnlijk pas 4 uur werd, omdat alle kamers waarschijnlijk nog niet klaar waren om 3 uur. We waren natuurlijk met een grote groep. Om 3 uur konden we gelukkig wel inchecken en naar onze kamers. Ik merkte wel aan mezelf dat ik heel erg vermoeid was. Ik had de avond ervoor maar een paar uurtjes geslapen en in de bus had ik helemaal niet meer geslapen. Dat lukte maar niet, ik kon niet lekker liggen en in slaap vallen. Uiteindelijk de code van onze kamer gekregen, onze spullen gedumpt en meteen op pad gegaan.

Als eerste gingen we naar de Champs-Elysées, een hele grote winkelstraat midden in Parijs. Het is ook vooral een winkelstraat met veel winkels van dure merken, zoals Louis Vuitton. Maar er waren ook gewoon winkels zoals de Zara en H&M. Ik heb mijn ogen daar wel uitgekeken. We kwamen ook nog de Disney winkel tegen! Toen gingen we allebei natuurlijk helemaal uit onze dak, ondanks hoe oud we zijn. Je bent nooit te oud voor Disney! Wat later kwamen we een Starbucks tegen. Ik voelde me zo vermoeid, ik had gewoon echt koffie nodig. Dus wij daarheen. Ik bestelde een Pumpkin Spice Latte. Die had ik nog nooit eerder gehad, dus ik wilde die graag uitproberen. Toen ik wilde gaan betalen, zei de jongen die mij hielp allemaal dingen tegen mij in het Frans. Wat bleek dus, die Starbucks daar bestond 10 jaar. Elke 10 minuten gaven ze een gratis Starbucks weg aan een klant en ik was dus een van de gelukkigen! Ik vond het best haha. Maar helaas werd ik erna heel erg ziek.. We waren de Champs-Elysées nog afgelopen en daarna wat gaan eten bij de McDonald’s, maar na een halve wrap werd ik zo misselijk. We waren nog van plan om in de avond naar de Eiffeltoren te gaan, maar dat redde ik gewoon echt niet want ik was ziek. Toen waren we op tijd terug gaan naar het hotel. Het was een beter idee om lekker vroeg te gaan slapen zodat ik de dag erna weer helemaal fit zou zijn. Doordat ik te weinig slaap had, werd ik onwijs ziek. Mendie ging alles alvast uitvogelen voor de dag erna, omdat we veel wilden gaan doen en zien. Om kwart over 8 lag ik al in dromenland.

Met Mendie van mylifeasmendie
De volgende dag ging de wekker om 8 uur ’s ochtends. Goed uitgerust en helemaal beter werd ik wakker (gelukkig maar!). Om half 9 zaten wij bij het ontbijt. Bij onze reis zat ook het ontbijt erbij. Er was helaas niet veel keuze (croissantje, pistolet, nutella, kaas, appelsap etc.) maar het is natuurlijk een budget hotel, dus dat was ook te verwachten. Alsnog hadden we goed ontbeten en zijn toen meteen op pad gegaan met de metro. Onze eerste bestemming van de Sacre Coeur. Die ochtend miezerde het wel een beetje, maar dat hield ons natuurlijk niet tegen! Bij de Sacre Coeur barstte het al van de toeristen. We gingen helemaal naar boven lopen. Toen we omhoog liepen, waarschuwde Mendie mij al. Bij de Sacre Coeur liepen mannen rond met allemaal touwtjes. Ze vragen dan om je hand en als je je hand geeft, doen ze er een touwtje omheen. Dan ben je verplicht om die te kopen. Een man die probeerde mijn hand te pakken. Ik trok hem natuurlijk weg en probeerde eromheen te lopen, maar hij bleef aan mijn polsen trekken. Nog harder trok ik me terug en liet hij mij uiteindelijk gaan. Dus als jij van plan bent om naar Parijs te gaan, trap er niet in! Eenmaal helemaal bovenaan keek je uit op Parijs. Ongelofelijk mooi was ons uitzicht, ondanks de grauwe lucht omdat het nog ochtend was en het had geregend. Toen we weer beneden waren gingen we in de souvenir winkeltjes kijken voor een leuke trui. Bij een winkeltje wilde ik een trui en wat sleutelhangers kopen. Ik wilde met pin betalen, maar toen gaf het apparaat aan dat de betaling mislukte. Dit gebeurde een paar keer en toen vroeg de medewerker of het wel een creditcard was. Die had ik dus niet. Gelukkig had ik nog wat contact geld en betaalde ik daarmee. Maar waar ik dus zondagochtend achter kwam, was dat het bedrag alsnog van mijn bank was afgeschreven! Nog een tip dus, betaal altijd met contant geld bij die souvenir winkeltjes want ook daar bedriegen ze je.

Na de Sacre Coeur was Du Louvre ons volgende doel. Wij weer met de metro, maar we stapten uit midden in een groot ondergronds winkel centrum genaamd Forum Des Halles. Daar kwamen we de New Look, Zara, H&M etc. tegen dus hadden we besloten om daar even te gaan shoppen. We hadden allebei wat leuke dingetjes gescoord en gingen toen uiteindelijk naar Du Louvre. Het duurde wel even totdat we het hadden gevonden, maar het was ons gelukt. Bij Du Louvre kon je ook al een stukje zien van de Eiffeltoren. Toen werden we natuurlijk nog enthousiaster! Daar nog heel veel foto’s gemaakt. Toen hadden we gepland om nog even te gaan shoppen op de Hausmann Boulevard, een broodje halen bij de Subway, even terug naar het hotel om onze camera’s op te halen, naar de Eiffeltoren gaan, nieuwe schoenen halen bij de Nike Store, weer naar de Eiffeltoren te gaan om hem belicht te zien en tot slot ergens wat te gaan eten. Alleen liep alles een beetje uit. We wilden heel graag naar de Topshop en Forever21. Mendie had opgezocht waar de Topshop zat. Volgens het internet zou die in Galleries Lafayette zijn. Dat is een mega groot warenhuis met heel veel dure merken. Die zit ook op de Hausmann Boulevard. Het is daar binnen echt prachtig! We hadden daar weer Starbucks gehaald, dit keer een refreshner. Wat was het warm die dag! Uiteindelijk zat de Topshop daar helemaal niet en gingen we maar opzoek naar de Forever21. Die zat uiteindelijk in een heel andere winkelstraat. Eenmaal daar, werden we allebei een beetje chagrijnig door de ongelofelijke drukte daar. Iedereen liep je zo omver! Toen we de Lush in wilden lopen, liep er een vrouw eruit en die duwde Mendie zo aan de kant. Zo ging dat ook op de stoep, je werd gewoon omver geduwd door iedereen. Wij kregen op een gegeven moment ook zo’n houding en zijn als een speer over die winkelstraat gesjeesd voor de Forever21. Eindelijk waren we bij de Forever21, wat waren wij blij. Totdat we die drukte zagen. Wat was het daar druk! We wilden allebei wat dingen passen, maar de wachtrij voor de paskamers waren gewoon te lang. Toch gekocht wat ik wilde halen en toen zijn we snel terug gegaan naar het hotel. Mijn voeten waren helemaal dood! Ik had een paar neppe converse schoenen aan van de Primark, maar door de regen waren ze helemaal vies en nat geworden. Mijn sokken waren ook helemaal nat en de schoenen begonnen te schuren tegen mijn tegen. Daar heb ik nu dus de beste blaren op. Ik had ook geen ander paar schoenen mee en deze schoenen konden echt niet meer! Een goede reden om nieuwe schoenen te halen natuurlijk. Na het hotel zouden we eigenlijk eerst naar de Eiffeltoren gaan, maar ik was veel te bang dat we dan niet zouden redden om die Nikes te halen (Mendie zou nieuwe Nike schoenen halen, dus zou ik ook meteen nieuwe schoenen daar gaan halen) want ik had echt nieuwe schoenen nodig en kon echt niet meer lopen op die neppe converse schoenen. Toen gingen toch meteen door naar de Nike Store op de Champs-Elysées. Ik had aan de medewerkster daar doorgegeven welke schoenen ik wilde passen en welke maat. Dan geven hun dat door aan het magazijn en worden de schoenen gebracht. Na ongeveer 10 minuten kreeg Mendie haar schoenen, maar zij had eerst ook problemen met het doorgeven. Ze waren vergeten haar schoenen door te geven. Bij mij duurde het ook zo lang, dus ik had gevraagd hoe lang het nog zou duren. Wat bleek dus, was ze ook vergeten om de mijne door te geven. Ze voelde zich echt schuldig en ging ervoor zorgen dat ik ze zo snel mogelijk kreeg. Na een paar minuutjes kreeg ik ze, ik paste ze en had meteen besloten om ze te halen. Dus ik stond blij in de rij voor de kassa. Eindelijk een nieuw paar schoenen, doei pijnlijke voeten! Maar toen ik wilde betalen, deed mijn pinpas het niet. Dat had ik natuurlijk weer. Het meisje achter de kassa hield ze apart voor mij zodat ik snel wat geld kon gaan pinnen. Na 1 blok een pinautomaat gevonden, geld gepind en toen ben ik gaan racen over de Champs-Elysées, want we dachten dat de winkels bijna gingen sluiten (het was iets voor 8 uur ’s avonds namelijk). Ik kwam daar aan en kon de schoenen meteen betalen. Daarna gingen we weer wat eten bij de McDonald’s, dat leek ons verstandiger omdat we wel wat moesten eten voordat we door naar de Eiffeltoren zouden gaan. Daar trok ik snel mijn nieuwe schoenen aan, oh wat zitten ze fijn. Na het eten liepen we over de Champs-Elysées terug naar de metro. We zagen ook dat alle winkels gewoon nog open waren. Eindelijk waren we in de metro, op naar de Eiffeltoren! Toen we uit de metro kwamen, liepen we de hoek om en zagen we meteen de Eiffeltoren. Wat is hij toch mooi, vooral in het donker met al die lichtjes. Toen zijn we nog naar beneden gelopen, steeds dichterbij de Eiffeltoren kwamen we. Heel veel selfies lopen maken natuurlijk. Iedereen keek je wel aan van: wat doet zij nou. Maar nou en, niemand daar die je kent! We hadden ook nog helemaal onder de Eiffeltoren gestaan. Wat heb ik daar mijn ogen uitgekeken! Na een lange tijd gingen we weer terug naar het hotel. We waren allebei helemaal gesloopt toen we weer in het hotel waren. We hadden die dag onwijs veel gelopen, gezien en gedaan.

Op zondagochtend ging de wekker nog eerder, half 8. Om 12 uur moesten we weer bij de bus zijn, maar we wilden de Eiffeltoren ook nog even in het daglicht zien. Dus wij weer naar de Eiffeltoren. Maar dit keer was het daar echt heel druk. Er was namelijk een 20 km loop die daar van start ging. Dit keer konden we niet helemaal onder de Eiffeltoren staan, omdat het veel te druk was. Wel konden we midden op straat staan, omdat de wegen daar waren afgesloten vanwege de hardloop wedstrijd. Daar hadden we ook veel foto’s gemaakt, want hoe vaak krijg je de kans om daar midden op de weg te staan zonder aangereden te worden? Na ongeveer een halfuurtje gingen we weer terug naar het hotel om onze koffers te pakken. En toen moesten we er toch aan geloven, we gingen weer naar huis. Om 12 uur mochten we onze spullen alvast in de bus dumpen en een plekje uitzoeken. Het was ons weer gelukt om een plekje bovenin helemaal vooraan te bemachtigen! Dit keer hadden we meer handbagage, omdat we ook hadden geshopt. Rond 1 uur zouden we pas vertrekken. Ik en Mendie hadden een supermarkt gevonden om de hoek genaamd Monoprix. Daar was onwijs veel te koop! Net een Carrefour, maar dan een kleinere variant. Daar vonden we ook de Baby Skin van Maybelline. Die heb je hier niet in Nederland, dus die kochten we meteen. Hij was wel prijzig, ongeveer € 15,00. Naast dat, hadden we ook wat lekkers gehaald voor in de bus. Ook vond ik daar de Double Oreos! Als je mij echt kent, weet je dat ik een Oreo verslaafde ben. Uiteraard kocht ik er een pak van. Bij het ijs zag ik ook dat ze Oreo ijs hadden, maar dan niet de Oreo ijs die je ook hier vindt bij de Vomar. Ik wilde heel graag daar ook een pak van kopen, maar dat kon natuurlijk niet want dat zou smelten in de bus. Voor 1 uur zaten wij weer in de bus en gingen we weer terug naar Nederland. De terugreis viel gelukkig mee. We hadden een goede nachtrust gehad die avond ervoor, dus dat ging prima.We werden weer opgehaald door mijn opa op het Amsterdam RAI station. Eenmaal thuis baalde ik echt, wat had ik graag langer willen blijven! Dit was een zo ongelofelijk leuke ervaring. Ik ging voor het eerst alleen weg en voor het eerst na een lange tijd eindelijk weer naar het buitenland. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Ik zou zo terug willen naar Parijs, maar dan wel voor een langere tijd. Ik hoop ook dat de Albert Heijn nog een keertje komt met zo’n aanbieding, maar dan bijvoorbeeld met Londen of Rome. Maar naast die steden zijn er natuurlijk nog meer waar ik nog heen zou willen. Laat het sparen maar weer beginnen!

1 opmerking